Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Egy virusos program jelenléte...

Egy virusos program jelenléte megfertőzhet egy azonos mappában más fájlokat magával?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy win7-em volt, telepítettem egy win10-et és felugrott, hogy a programgyűjteményemben egy másik meghajtón, ahol gyűjtöttem a telepítőim az Unlocker 1.8.8 nevű program trójaival van felszerelve, valami ebay bank account leolvasóval. A kérdés az lenne, hogy még nem indítottam el az új rendszeren, hanem kitöröltem, de a többi telepítőfájlomat nem fertőzte így meg a program jelenléte, ugye? Van ilyen egyáltalán, hogy a jelenléte fertőz? Nem fertőződött meg a mappa, gyűjthetek oda más telepítőfájlokat is?

2020. ápr. 23. 23:49
 1/2 Mr. V. ***** válasza:
100%

Az Unlockert ha megbízható forrásból töltöd le, nem tartalmaz vírust, ám sok helyen úgy van fent, hogy telepítő a telepítőben és előbb a reklám települ, aztán a program. Ez nem fertőző, csupán kártevő kategória.

Amíg nem indítasz el valamit, addig nem fertőz.

Általában nem az adott könyvtárat szokták piszkálni, hanem pl. az asztalon állítanak át minden ikont saját programjukra (1x belefutottam). Visszaállítani az asztalon lévő ikonokat lehetetlen, csak újra felvenni lehet.

Szóval megnyugodhatsz, a program amíg nem futtattad, addig nem okozott kárt.

2020. ápr. 23. 23:59
 2/2 A kérdező kommentje:
köszi!
2020. ápr. 24. 00:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!