Hogyan vehetem észre, hogyha a gépemen keylogger progi van vagy bármi más amit esetleg vírusban küldenek és más látja, hogy miket gépelek?
Szeretném ezt megakadályozni,SENKI sem olvashatja el a dolgaimat!!!
Gondolom ti is így vagytok ezzel!
Hogyan lehet védekezni?Ha esetleg a gépemen van hogyan tudom felismerni?
Ha fogy a pénz a bankszámládról, akkor volt keylogger, de már mindegy.
Hogyan lehet védekezni? Nem használsz "tört" programot és játékot, ez az első szabály. Ezt olyan 99%-ban szokták áthágni, a többiek Linuxot használnak. Vírusirtó mindig legyen bekapcsolva, valami gyanús programokat kereső sem árt (Spybot S&D, Antimalware, Windows Defender, stb). Ha a feladatkezelőben (folyamatoknál) nagyon csúnyának tűnő nevek vannak, "amik eddig nem voltak ott" az szintén gyanús. Szolgáltatáskezelőben (Start/Futtatás: services.msc) ha valamelyik szolgáltatásnak nincs leírása vagy a leírás angol nyelvű (magyar Windows ftw...), az megintcsak megérdemel egy ellenőrzést. Ne használj a böngészőhöz minden szar kiegészítőt. IE-hez például Flashen, Acrobaton és MS Videon kívül másra nincs szükség.
Volt pár értelmes válasz megint....
Nah előszőr is, egy ügyes hacker egyáltalán nem hagy "nyomot", legalább is nem olyat, amit te észrevehetnél. Tehát nem fogod látni sehol, még a feladatkezelőben sem, mert beleépítni, beleágyazza a rendszerprogikba (pl explorer.exe, ezért nem szabad, csak MSDN windows t felrakni...). Ha szerencséd van, egy jó antivírus (Avast, Avira, Nod) lekaparja egyből, ha nem, akkor beleépült a rendszerbe. A fennt említett antivirus progik ekkor is megtalálják, de nem tudják megtisztítani, mivel épp használatban lévő system progiról van szó. Ekkor csökkentett módban töröld az adott cuccot, és utánna EGYBŐL windows cd vel indítsd újra a gépet, és windows javítása, mert különben vége a dalnak... Ezek után működnie kell, tisztán (persze ha nem éppen a windows lemezed a fertőzött mint ahogy már írtam is...)
Mitől félsz? Hogy valaki törli a személyazonosságod és nem létezel többé az állami hivatalokban? :) Ha olyan fontos lenne ez, akkor már rég megtették volna veled! :)
Ezeket soha ne add meg az interneten sehol és senkinek: személyi szám, személyi igazolvány szám, bankszámlaszám, édesanyád leánykori neve és születési ideje. Ezekkel lehet úgy visszaélni, hogy a másik ember el tudja hitetni, hogy ő te vagy.
Köszi szépen a válaszokat!
Nem, nem attól félek hogy elveszik a személyi azonosságomat, hanem vannak olyan emberek akik túl kíváncsiak, és szeretnék élni azzal a az állampolgárság adta jogommal, hogy senkinek semmi köze az én magán cuccaimon az én saját gépemen! Miért,ti nem így vagytok ezzel?
Mindazok mellett, amit az előttem írtak, próbáld ki a Winpatrol nevű progit. Kilistázza az automatikusan induló programokat, több infóval lát el róluk mint a feledatkezelő, a regisztrált progi pedig még nagyobb adatbázissal rendelkezik. Létezik magyarosítása is.
Mellesleg a rejtve települő programok viselkedését is nyomon követi és figyelmeztet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!