Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Legálisan van fenn a win10-em...

Legálisan van fenn a win10-em a munkahelyi laptopon, ők tették fel a gépre az összes programot. Pár hónapja kéri hogy aktiváljam. A rendszergazdánk elérhetetlen a karantén óta, nekem teljesen kellene a gép, most sok dolgot akadályoz. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

13 vmennyi euróért tudok kódot szerezni a windows oldaláról - ez meddig jó? Elfogadja-e a rendszer? Vagy csak azt fogja elfogadni, ami a munkahelyi kód, azaz amit a rendszergazdánk adna meg, mivel ugye be van regisztrálva minden?

Milyen lehetőségeim vannak? A tag tényleg elérhetetlen midnen felületen, én meg nagyon messze vagyok tőle. Főnöknek szóltam már erről, mondta hogy majd, ja, de senki sem foglalkozik a dologgal ebben a helyzetben, én meg hosszabb távon vagyok most (beteg)szabadságon. :( íszóval kérni szeretnék megoldást, tanácsot, aki tud!

Köszönöm szépen.

2020. ápr. 18. 20:21
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Próba: Nyomj egy Win + S-t és pötyögd be, hogy "cmd /c slmgr /ato", majd jobb klikk a megjelenő elemre és futtatás rendszergazdaként. Persze ha nincsenek rendszergazdai jogaid (amit erősen kétlek), akkor nem fog menni.

Akkor sem történik egyébként semmi, ha aktiválás nélkül használod, nem jönnek fel 5 percenként ablakok, mint a Windows 7-nél.

2020. ápr. 18. 23:30
 2/7 A kérdező kommentje:
Ez a parancssor mit csinál majd? Nem értek hozzá... :( És igen, legfőképpen a jobb alsó sarok zavar, mert sokszor vagyok azon a részen és ott a képernyő befagy, állandóan rajta van a kis szürke felirat.. Saját gépen rendszergazdaként vagyok, igen.
2020. ápr. 19. 10:07
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem kukacoskodásból, de melyik az a funkció, ami életbevágóan fontos, és nem tudod elérni? A háttérkép megváltoztatása, vagy a tálcaikonok csoportosításának beállítása?

Egyébként: attól függ, hogy milyen verzió. A munkahelyi elég nagy valószínűséggel enterprise. Ami kulcsot neten vehetsz, az meg valószínűleg professional. Nem próbáltam még egyiket a másik kulccsal aktiválni, de 99%-ig biztos vagyok benne, hogy ez így nem menne. Adott verziót csak a neki megfelelő licsncszel lehet aktiválni.

2020. ápr. 21. 17:42
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem csak az a probléma hogy rég volt rádugva a céges LAN-ra, ahol egy negyed évre újra aktiválná magát..?
2020. ápr. 21. 19:09
 5/7 anonim ***** válasza:

"legfőképpen a jobb alsó sarok zavar, mert sokszor vagyok azon a részen és ott a képernyő befagy"

Akkor ez viszont nem aktiválási probléma. Attól nem fog a képernyő, vagy annak egy része befagyni.

Ha csak a vízjelről van szó, az pedig nem befagyás. És nem értem, hogy az miben zavar ennyire? Attól még bármire ugyanúgy használni lehet a gépet.

2020. ápr. 22. 02:32
 6/7 A kérdező kommentje:

Az zavar, hogy a szürke részeken, pl teljes képernyőben SOKSZOR befagy az előző prezentácóból pl az előző oldal képéből az ott lévő rész. Ha csak egy videot nézünk, ott van, hogy fehér háttér marad ott, vagy akármi, x időnként valamiért rögzíti a képet, ami a szürke szöveg háttere, irtó idegesítő. Most pl nincs is kiírva a szürke Aktiválja stb stb de kb 5 perc múlva ott lesz, amikor kedve van. Múltkor valami videoból maradt ott valami rózsaszínes átmenetes fekete pötty, azt hittem hh megsérült a kijelző- piszok idegesítő. Akkor nem erőltetem a másik kulcsot.

KÖSZÖNÖM szépen a sok hasznos választ!!!!!!!

2020. ápr. 26. 10:40
 7/7 anonim ***** válasza:

Egy év alatt se oldódott meg a problémád..???

Szólj az igazgatónak hogy rúgja ki a rendszergazdát. (vagy téged) :P

2021. jún. 8. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!