Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Milyen programmal lehet...

Milyen programmal lehet hangállományokat (zenét) xorozni?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy vannak 8-bites zenék, meg bitenkénti fraktálzenék, de az érdekelne, hogy meglévő zenéket hogy lehet összexorozni, pontosabban hangonként/pillanatonként a frekvencia értékeket bitenként kizáró-vagyolni.

(Ui.: nem probléma, ha programozni kell.)

2020. ápr. 18. 18:35
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A wifi is hasonlóan működik. Keress rá: szórt spektrum xor
2020. ápr. 18. 20:11
 2/7 tabaki ***** válasza:

„nem probléma, ha programozni kell”

Ha az adatokat be tudod olvasni, aztán xorolni, volna egy egy tippem Audacityvel, aztán vagy használható, vagy sem.

A zene exportálásakor válaszd az „Egyéb tömörítetlen fájlok” opciót, annak a beállításaiban meg a Fejlécnél legyen „RAW (header-less)”. A kódolás típusai nekem nem mondanak semmit, én az U-Law nevűt állítottam be, mert valaha, egy egészen más feladatot megcélzó tutoriálban ezt láttam. A fejléc nélküli, a tiszta adatsort szerintem tetszésed szerint macerálhatod, mert nincs formátuma, amit elronthatnál.

Amikor a saját programoddal elvégzed a xorolást, az új fájl Audacitybe importálásakor se az „Audió...”, hanem a „Nyers adat...” lehetőséget válaszd. Itt a fájl kiválasztása után megjelenő ablakban állítsd be ugyanazt a kódolást (nálam U-Law). A „Byte order” ablakocskában választható ilyen-olyan endianokkal én szintén nem tudok mit kezdeni, mindenesetre hasraütéssel az „Alapértelmezett endianness” opciót állítottam be – nálam a programnak egy elég régi változata van telepítve, lehet, hogy a mostani nem ilyen idétlen makaróninyelven van magyarítva.

Lényeg a lényeg: Én az adatok átalakításával nem kísérleteztem, csak azzal, hogy a nyers adatként elmentett zenét vissza tudom-e nyerni – és igen. Neked is azt javaslom, hogy elsőként ugyanígy próbáld ki, működik-e, a xorolgatással csak utána foglalkozz.

2020. ápr. 18. 22:05
 3/7 tabaki ***** válasza:
Frissítés: Kipróbáltam a xorolást, úgy tűnik, a programom kifogástalanul működik, az eredmény viszont borzalmas...
2020. ápr. 18. 22:59
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Milyen célból kellene?

Csináltam egy Python-szkriptet rá:

[link]

használata szimplán:

python xoroperation.py egyik.wav masik.wav eredmeny.wav

ahol:

* egyik.wav - az első összekeverendő WAV-állomány

* masik.wav - a második összekeverendő WAV-állomány

* eredmeny.wav - az összekevert eredmény

a bemeneti hangállományok legyenek tömörítetlen, PCM-kódolású, 16 bites előjeles egész mintákból állóak, bitmélységük, csatornaszámuk (mono vagy sztereo), mintavételezési frekvenciájuk (például 44100 Hz) egyezzen meg - ez bármelyik hangszerkesztő programban (például az ingyenes Audacityben) megoldható.

Apropó hangszerkesztők - az Audacityben ( [link] ) van egy programozási felület (Tools --> Nyquist parancssor: [link] ), vagy ott a shareware (ingyenesen használható, de a szoftver megvételére buzdít) Goldwave ( [link] ), abban is elérhető Expression Evaluator: [link]

2020. ápr. 20. 14:46
 5/7 tabaki ***** válasza:
100%
A profi kolléga kényelmes és biztonságos megoldásának fényében szerencsésen alakult, hogy a botladozásomat csak privátban mutattam be – az én szaktudásom kábé arra elég, hogy átlássam, mennyire okom van az irigykedésre. Az némiképp megnyugtat, hogy az eredmény hasonló.
2020. ápr. 20. 16:42
 6/7 A kérdező kommentje:

Nem kisebb a célom, mint egy merőben új zenei stílust teremteni. Ezek lennének a xorzott zenék, de mint azt a mellékelt ábra mutatja elég siralmas az eredmény.

Majd tervezek valahol közzétenni ezzel kapcsolatban valamit.

Nagyon segítőkész válaszokat kaptam, mehet mindenkinek a zöld kéz! :)

2020. ápr. 20. 22:57
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Aha, kísérleti zene... ;)

Akkor érdemes lenne elkalandoznod az audio programozási nyelvek, moduláris szintetizátorok

[link]

[link]

világába

2020. ápr. 21. 00:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!