Milyen windows 10 programot érdemes telepíteni a laptpra?
Tudomásom szerint 3 windows 10 program van. Windows Home, Profesional, Pro.
Úgy tudom, hogy van olyan 10 program ami ha eladom a gépemet akkor másik gépre is fel tudom telepíteni majd azt a windows programot. Ugye a Home és a Profesional az egyszeri megvétel és akár 1000 szeres telepítést lehetővé teszi, de ha eladom a gépet vagy elromlik akkor vehetek újat. Szóval ha esetleg rosszul tudom azon windows programot amit más gépre is fel tudok tölteni és nem klónozni akkor segítsetek nekem.
Köszönöm
"Tudomásom szerint 3 windows 10 program van. Windows Home, Profesional, Pro."
Windows 10-ből két féle változat létezik az átlagfelhasználók számára (szóval ezt kaphatod meg a boltban): Home (otthoni felhasználóknak) és Pro (vállalati felhasználóknak). A két változat összehasonlítása elérhető a Microsoft oldalán: [link]
Ezen kívül van még például Education (oktatási intézményeknek), Enterprise (vállalati ügyfeleknek)
"Úgy tudom, hogy van olyan 10 program ami ha eladom a gépemet..."
Két fő féle licencelés létezik: az OEM és a dobozos (retail). Előbbit csak egy gépre telepítheted, ha abban egy fődarab (az alaplap) meghibásodik, vagy cserére kerül, akkor újat kell venned.
Az utóbbi változat átvihető a gépek között (egyszerre csak egy gépre telepíthető).
Bővebben: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!