Virtualbox! Hogyan lehet másolni 2 gép között?
Hogyan lehetne azt megoldani hogy a gép és a virtuális gép között tudjak másolni adatokat, esetleg egy-egy mappához hozzá férjen?
Az rendes gép windows, a virtuális gép linuxos. Bár nem hiszem, hogy ez sokat számítana. Próbáltam már nézegetni, de nem igazán találtam megoldást.
Előre is köszönöm!
A saját gépemen is meg kell osztani a hálózaton a mappát, nem csak a virtuálison?
Nem kell a gazda oprendszeren megosztani semmit. A Virtualboxban lehetőség van beállítani megosztott mappákat. (A guest additions telepítése szükséges hozzá.) Megadsz a gazda rendszeren egy mappát, és azt a Virtualbox egy hálózati mappaként fogja mutatni. (Mount -t vboxsf megosztásnév csatolási_pont paranccsal tudod felcsatolni.)
Ha mind a kettő virtuális gépen a gazda gépnek ugyanazt a mappáját állítod így be, akkor értelemszerűen amit oda másolsz, az mindkét gépből (és még a gazda rendszerből is) elérhető.
De próbálkozhatsz a "fogd és vidd" támogatással, elvileg annak is működnie kell.
... vagy feltelepítesz egy FileZille FTP-szervert a Windowsra, és azt elérheted mindkét vendég rendszerből.
De szerintem a meosztott mappa a legegyszerűbb.
Egyébiránt őszintén érdekel, hogy a #2. bejegyzésemben ki milyen szakmai hibát talált? Tényleg őszintén érdekel, egy hibáiból tanuló, tanulni vágyó ember vagyok, szóval ki vele: miért gondolja a nagyérdemű egyharmada, hogy az a módszer, amit mellesleg évek óta használok, hülyeség?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!