Windows 10 telepítés hiba (0x8007025d), megoldás?
Sziasztok.
Ma rászántam magem egy újabb újratelepítésre. E döntés óta körülbelll 6 óra telt el kínok, szenvedés és csalódottság miatt.
A helyzet:
Van egy pc, amire win10-et szeretnék telepíteni.
A telepítőfile-t ncore-ról szedtem le, eddig mindíg bevált, utánna kiírtam rufus-al egy 8gb-os USB 2.0-ra (fat32, uefi(nem csm), gpt). Bedugtam az USB 2.0-ás portba és megkezdtem a bootot.
Az 1. próba után kiírta ezt: "A windows nem tudta telepíteni a szkséges fájlokat. Lehet a file-ok sérültek vagy hiányoznak. (0x8007025d)".
Fontosabb infók (konfig):
Intel i5-8500
Gigabyte H310M S2V
Kingston 120GB SSD (erre szeretném telepíteni a winfos-t)
WD10EZEX 1TB HDD (jelenleg levan húzva a SATA-ról)
Amit próbáltam:
Lehúztam a HDD-t így csak az SSD van csatlakoztatva, AHCI módba van rakvva.
A gépen a boot control-t átálítottam legacy-ról, uefi-re. Kikapcsoltam a CSM-t. Kikapcsoltam az USB Leagcy Supportot.
Letöltöttem eredeti windows iso file-t a "Windows ISO Downloaderrel". Nem fat32-be hanem ntfs-be írtam ki a prendrive-ra, így már eljutott a telepítő 75%-ig és utánna megkaptam az üzenetet újra.
Nagyon megköszönném a sgeítőkész és nem lenéző válaszokat. Számtalanszor telepítettem winfos-t, ssd-re is, de még ilyen problémám soha nem volt.
Köszi a választ.
Memtest86 2,5 óráig futott, 0 hiba.
Tovább olvastam a jelzett oldalakat...
Volt, aki mégegyszer letöltötte a telepítő anyagot és már végigment.
Volt, aki USB 3.0-s pendrive-al próbálta, hibát írt, USB 2.0-ás 8GB-ossal próbálkozott, végigment.
Ezen az oldalon is azt írják, hogy a BIOS-ban le kell tiltani az USB 3.0 támogatást és 2.0-ként telepíteni.
Esetleg Legacy módban, nem UEFI-ben felírni a pent.
De mivel több helyen írták a 3.0 problémát, elképzelhető, hogy akkor ez lesz az ok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!