Linux alatt miért nem pontos az egérkurzor?

#1: Igen, akkor szerinted miért kérdeztem? X11 most a kérdés, nincs köze a rendszer többi részéhez.
#2: Mondom, hogy nem :)

Most abból szűrted le, hogy nem pontos a kurzor, hogy ki lehet menni vele a képernyőről?
Ha annyira zavar, állíts be másik kurzortémát.

Ha a kurzor képfájlát átrajzolod, attól lehet pontosabb, mert ha a kurzor képét kicsit eltoltva mented el, akkor máshova kerül a hotspot.
De szerintem egyszerűbb másik kurzor témát választani, ha olyan asztali környeztet használsz, ami támogatja ezt.

"Xorg esetén ugye fekete a kurzor és van 1 px fehér széle"
Nem esküdnék meg, hogy az Xorg rétegnek van köze a kurzor témához. Inkább a desktop alapértelmezéshez, ami átállítható. De szerintem nem az lesz a gond, másik téma is ugyanígy fog viselkedni.
Most direkt kipróbáltam, a hotspot jó helyen van, az nem megy ki a képernyőről, csak a kurzor. Úgyhogy igen, egy-egy pixellel rakhatták volna odébb, de ez engem nem zavar. Ahol valóban számít, ott úgyis pl. hajszálkereszttel dolgozik az ember, nem ezzel a bumszli nyíl kurzorral. :)
Egyébként a Windowsnál is felmerült már a probléma:

Egyébként a kurzor téma kérdésre pár tipp:
/usr/share/icons/ ...
~/.local/share/icons/<téma-neve>/cursors/
(Módosítás esetén javaslom menteni az eredeti fájlt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!