Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Linux alatt miért nem pontos...

Linux alatt miért nem pontos az egérkurzor?

Figyelt kérdés
Úgy értem, bal felül ki lehet menni a hépernyőből 1 pixelt, jobb lent pedig nem megy ki a legszéléig. Legalábbis Xorg esetén ugye fekete a kurzor és van 1 px fehér széle, és a fekete rész hegye számít. Hogyan lehetne belőni? Vagy pedig hol található maga a kurzor képfájlja?

2020. ápr. 2. 11:03
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Ha nem terminálos linux, akkor gondolom a beállításoknál kell lennie egér menüpontnak valahol
2020. ápr. 2. 11:17
 2/10 anonim ***** válasza:
64%
Pontos az, ne aggódj.
2020. ápr. 2. 12:10
 3/10 A kérdező kommentje:

#1: Igen, akkor szerinted miért kérdeztem? X11 most a kérdés, nincs köze a rendszer többi részéhez.

#2: Mondom, hogy nem :)

2020. ápr. 2. 14:44
 4/10 anonim ***** válasza:
53%

Most abból szűrted le, hogy nem pontos a kurzor, hogy ki lehet menni vele a képernyőről?

Ha annyira zavar, állíts be másik kurzortémát.

2020. ápr. 2. 14:57
 5/10 anonim ***** válasza:
74%

Nekem is ezt csinálja, de engem ez soha nem zavart. És attól még teljesen pontos.

"hol található maga a kurzor képfájlja"

Na attól nem lesz pontosabb, ha ahhoz nyúlsz hozzá.

Esetleg:

[link]

[link]

[link]

2020. ápr. 2. 19:53
 6/10 anonim ***** válasza:
75%

Ha a kurzor képfájlát átrajzolod, attól lehet pontosabb, mert ha a kurzor képét kicsit eltoltva mented el, akkor máshova kerül a hotspot.

De szerintem egyszerűbb másik kurzor témát választani, ha olyan asztali környeztet használsz, ami támogatja ezt.

2020. ápr. 2. 21:53
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
#6, Hát épp ez az, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a hotspot helyével van a gond. Ha átrajzolja, talán akkor lesz pontatlan. Ezt mondjuk valamilyen rajzolóprogival lehetne ellenőrizni, ahol egyértelmű a hotspot helye, mondjuk valami szálkeresztes rajzolással.
2020. ápr. 3. 03:55
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

"Xorg esetén ugye fekete a kurzor és van 1 px fehér széle"

Nem esküdnék meg, hogy az Xorg rétegnek van köze a kurzor témához. Inkább a desktop alapértelmezéshez, ami átállítható. De szerintem nem az lesz a gond, másik téma is ugyanígy fog viselkedni.

Most direkt kipróbáltam, a hotspot jó helyen van, az nem megy ki a képernyőről, csak a kurzor. Úgyhogy igen, egy-egy pixellel rakhatták volna odébb, de ez engem nem zavar. Ahol valóban számít, ott úgyis pl. hajszálkereszttel dolgozik az ember, nem ezzel a bumszli nyíl kurzorral. :)

Egyébként a Windowsnál is felmerült már a probléma:

[link]

2020. ápr. 3. 04:31
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként a kurzor téma kérdésre pár tipp:

/usr/share/icons/ ...

~/.local/share/icons/<téma-neve>/cursors/

(Módosítás esetén javaslom menteni az eredeti fájlt.)

2020. ápr. 3. 04:55
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozzászólásokat, majd akkor megnézem ezeket a dolgokat :)
2020. ápr. 3. 08:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!