A packet tracer programba adtak feladatot házinak és az a kérdésem hogy kell serial-t számolni?
Honnan kell kiszámolni, hogy milyen serial-t kell írni:
Ahhoz, hogy 2 router lássa egymást, nem feltétlen kell serial, lehet keresztkötésűvel is, ha a feladat nem kéri külön.
Feltételezem, hogy márpedig kéri külön.
Jó, akkor össze vannak kötve serial-al.
Hogy lássák egymást, vagy statikusan kell megadni az útvonalat mindkét routernél...
Pl: alapért. statikus útvonallal, a serial0/0 kimenő interfészen (itt kimenő interfész az, amely segítségével össze van madzagolva a másik routerrel):
R1(config)#ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 s0/0
...vagy dinamikus forgalomirányító protokollt konfigurálunk be (RIP, OSPF, vagy EIGRP). Az IS-IS protokollt nem támogatja a Packet Tracer, így az kilőve.
Azokon kívül, amiket ezzel együtt írtam, nem tudom, mire gondolsz, de valószínűsítem, hogy nem "serial"-t számolása kell, hanem valami mást, amire nem sikerült sajnálatos módon rájönnöm az fenti írásból.
Az instruktor esetleg nem áll rendelkezésre segítségként?
Ha én nem, ő tuti tudja, miről van pontosan szó.
Gondolom rossz az egyik/mind2 serial IP-je.
Mást láttatlanba nem tudok mondani.
Azt, hogy mit kell írni, a feladat egyértelműen leírja. Mármint egyértelmű, hogy benne van a feladatban valahol, maga a feladatleírás azonban kacifántos lehet (nem mintha láttam volna a feladatot).
Jónéhány pt-s feladat ilyen.
Esetleg a böngészést tudom javasolni SeeSeeNayy-en:
Hátha ott van az adott feladat megoldása, de ha nem is, akkor meg vannak ahhoz hasonlóak biztosan.
Az IP címeket már közöltem mind2 hálózatnál. Az is megvan, hogyan kommunikáljanak egymással, érjék el egymást.
Serial-t pedig nem is kell "számolni", mert az az interfész, amibe be kell dugni a madzagot.
Max meg lehet számolni, hány darab van belőle.
Oké, megvan a trükk.
Szóval, ha két router van összemadzagolva, akkor azok egy hálózatban vannak.
Szóval el kell felejteni azt, hogy két hálózat van, egy hálózatból kell osztani címet:
Topológia:
R1 s0/0 (DCE) ------- s0/0 R2
R1>en
R1#conf t
R1(config)#int s0/0
R1(config-if)#cl r 128000
R1(config-if)#ip ad 192.168.24.1 255.255.255.0
R1(config-if)#no sh
R1(config-if)#do w
R2>en
R2#conf t
R2(config)#int s0/0
R2(config-if)#ip ad 192.168.24.2 255.255.255.0
R2(config-if)#no sh
R2(config-if)#do w
Utána útvonalat kell megadni, pontosabban a forgalma kell irányítattni a vassal.
Ezt lehet statikusan vagy dinamikusan.
Statikus:
R1(config)#ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 s0/0
R2(config)#ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 s0/0
Dinamikus, mondjuk OSPF-el:
R1(config)#ro o 1
R1(config)#router-id 1.1.1.1
R1(config)#net 192.168.24.0 0.0.0.255 a 0
R2(config)#ro o 1
R2(config)#router-id 2.2.2.2
R2(config)#net 192.168.24.0 0.0.0.255 a 0
Ha ezek alapján sem megy, az bizony a tanár failja. Sajnálom nagyon!:/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!