Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Laptopom több hét inaktív...

Laptopom több hét inaktív használat után, közvetlen bekapcsolás után win 7-ről TELJESEN MAGÁTÓL frissített win 10-re. Ez normális?

Figyelt kérdés

Ritkán használom a laptopot, van hogy 1 hónapig be sem kapcsolom. Jogtiszta win 7 van (volt) rajta. A mai nap bekapcsolás után figyelmeztetett, hogy egy óra múlva frissíteni fog.

Gondoltam valami utólagos win 7 javítás, hát nem.

Konkrétan magától lefrissítette a 7-et 10-re, úgy hogy én semmit nem állítottam, engedélyeztem stb.

Simán csak újraindult a gép teljesen magától, majd egy jó 40-50 perces betöltés után már win 10 volt a gépemen.

Tudom hogy mi ennek a menete, hogy lehet(ett) 7-ről 10-re frissíteni, meg még most is van valami kiskapu amivel jogtiszta 7 használók 10-re tudnak frissíteni.

Na de az hogy nálam mindez teljesen magától történt meg a hozzájárulásom nélkül, számomra hihetetlen.

Igazából nincs bajom a 10-el, csak fogalmam sincs mi alapján történt ez az egész "váltás" a tudtomon kívül.

2020. febr. 15. 02:24
 1/4 anonim ***** válasza:
Régen, pár éve volt olyan frissítés, amely komponensenként letöltötte a Windows 10 rendszert, majd igyekezett, hogy minél előbb feltehesse. Ezzel kapcsolatban volt nagy felzúdulás, ezért e lehetőséget visszavonták, de lehet, hogy - mivel ritkán használod gépedet - még ez a verzió maradt fent nálad és elvégezte a 10 telepítést.
2020. febr. 15. 05:33
 2/4 A kérdező kommentje:

Elég régi laptop, egy Dell Inspiron N7110. Anno win 7 Pro telepítőlemezzel vettem újonnan. Kb. 5-6 éve lett újrarakva a win 7, azóta nem volt piszkálva a windows.

Az utóbbi 2-3 évben meg tényleg nagyon ritkán van használva. Idén most kapcsoltam be másodszor.

Minden esetre durva, hogy csak így magától feltelepült a win 10 Pro...

2020. febr. 15. 06:04
 3/4 anonim ***** válasza:
58%
hat figyelembe veve hogy ennek igy kell mukodnie... te meg nem kapcsoltad be hogy atallitsd... most jott meg neki az isteni szikra hogy megcsinalja
2020. febr. 15. 06:25
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Viszont az is lehet, hogy így lett egy jogtiszta win10-ed, holott lejárt a lehetőség erre.
2020. febr. 15. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!