Steam telepítése másik meghajtóra?
A backup nem így működik, a menetét a súgó leírja:
Köszönöm a gyors választ!
Tehát ha jól értelmezem ez így működne:
Telepítem a Steam-et a D:-re
Letöltök mondjuk 150 GB játékot
Windows reinstall előtt készítenem kell egy biztonsági mentést a D:-re ami szintén 150 GB
Majd Win reinstall
Telepítem a Steam-et a D:-re
Majd Steam visszaállítás
Szóval ha van 550 Gb játékom akkor nem is lesz elég az 1 TB-os SSD?
Nem vagyok nagy játékfüggő, csak elméleti kérdés.
Ugyanígy értelmeztem én is a leírást. A program a játékokat a saját telepítési mappájába telepíti be. Amikor törlöd a programot, az törli magával a játékokat is. Kivéve ha kimásolod a játékot egy másik mappába, majd visszamásolod a program telepítése után. Hogy ezt ne kézzel csináld, arra van ez a beépített backup-restore funkció.
Én egy másik trükköt próbálnék meg, hátha működik. A Steam kliens újratelepíti magát automatikusan akkor is ha hiányoznak bizonyos mappái, amíg megvan a steam.exe fájl a mappában. Tehát ha kitörölsz minden fájlt, de a steam.exe megmarad, akkor azt elindítva ugyanúgy települ a program, mintha a kliens telepítőjét indítanád el. A játékok a steamapps mappában vannak. A kliens újratelepítése azért kell, mert a windows újratelepítése miatt elvesznek a futáshoz szükséges fájljai.
A trükk az lenne, hogy nem backup-olsz, hanem meghagyod a D-n a programot meg a játékokat. Újratelepítés után nem újratelepíted a Steam-et, hanem belépsz a telepítési mappába és kitörölsz mindent, kivéve a steamapps mappát (itt vannak a játékok), és a steam.exe-t. A steam.exe-t elindítva a kliens újra felépíti magát, és ez csak a hiányzó fájlokat és mappákat pótolja, így a játék megmarad. Amit viszont nem tudok, hogy ez a módszer vajon csak a telepítési mappára és fájljaira vonatkozik-e, vagy újratelepít mindent (regedit, felhasználói fiók fájljai). Mert ha nem, akkor nem fog működni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!