Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Milyen driverek kellhetnek,...

Milyen driverek kellhetnek, hogy maximálisan kihasználhassam a számítógépem teljesítményét? Részletek lent.

Figyelt kérdés

Nem rég vásároltam egy használt PC-t egy átlag asus alaplappal, egy ryzen 3 2200G-s processzorral, 16 GB rammal, és egy 240 GB-s ssdvel.

Videokártya egyelőre nincs benne külön, csak a processzorba integrált amd RX vega 8 chip. Néztem előtte teszteket, és videókat, ami alapján a legújabb játékok is el kellene, hogy fussanak rajta. Igaz mondjuk csak HD felbontáson, meg gyengébb beállítások mellett. Ehhez képest leszedtem a 2016os Mad Max játékot, amire youtubeon szintén számos videó van, hogy gyengébb beállítások mellett kiválóan fut, 30 fps körül, de kb 5 percig izzad a gép mire lagolva eljutok a menüig, és a beállításokat már képtelen betölteni. A processzor pörög mint a pusztulat. Létezik, hogy VGA driverből nem jó van fent, vagy nem megfelelően működik? Mert ez így egyelőre elég nagy koppanás. Van esetleg valaki hasonló konfigurációval? Köszi

2020. jan. 30. 00:40
 1/3 anonim ***** válasza:
76%

Hány Giga memória van dedikálva az iGPU-nak? Milyen ramokat használsz és azok valóban annyin mennek-e mint a doboza van írva? Hagytál-e helyet ki a ramok között ha 4 slotos az alaplap de csak 2-t használsz ki?

Sokaknak nem jött be a 2020-as driver frissítés, megérheti felpakolni egy régebbi drivert.

2020. jan. 30. 01:21
 2/3 A kérdező kommentje:
alapból 1 GB-s az integrált kártya, de a biosban felhúztam kettőre. A ramból szépen csak 20-30%ot pörgetett a gép amikor próbáltam játszani, a proci viszont 90% körül dolgozott.
2020. jan. 30. 20:08
 3/3 A kérdező kommentje:
Kiderült közben hogy a windows nem updatelt, és még olyan régi telepítő volt hozzá, hogy az akkori verzió nem tudott mit kezdeni az integrált ryzen kártyákkal. Azóta meggyógyult a dolog.
2020. febr. 2. 11:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!