Következő félévben az egyetemen Matlab programozást fogok tanulni, és gondoltam jó ha előre letöltöm itthon, és nézegettem. Viszont tudtommal ez egy fizetős szoftver. Kérdésem, hogy a próba verzió mit takar, mi az, ami hiányzik belőle, és mennyi ideig tart? Illetve esetleg van-e a BME hallgatóinak ingyenes licensze hozzá? És ha nekem a teljes verzióra lenne szükségem (mert a trial version túl rövid ideig tart, vagy nincs benne minden funkció, ami nekem kelleni fog) akkor az internet sötét oldaláról (nCore és társai) beszerezhető-e, illetve mennyire kockázatos? (Egyik ismerősömet Solid Edge kalóz verzióval kapták el, és százezreket kellett fizetnie, nem akarok így járni)
Ehhez annyi kérdésem lenne, hogy milyen bme-s email cím kell nekik? Mert van ugye a címtáras ami egy 6 jegyű szám @bme.hu
És a link a megjegyzésben, ami a hszk oldalára mutat, ott van a BMENET azonosító, ami monogram 4 jegyű szám @hszk.bme.hu
És itt lehet regisztrálni az Ural2 szerverre, esetleg ez kéne hozzá?
Megjegyzem a hszk webmail login a fentiek közül egyiket se fogadja el
2020. jan. 17. 12:43
3/6 anonim válasza:
Na ez jó kérdés, én is mindig szenvedek ezzel :D
Igazából próbáld végig, az egyik csak jó lesz neki :D
2020. jan. 17. 12:47
4/6 A kérdező kommentje:
Lehet hogy az Ural2-re kell regisztrálni, mert egyiket sem fogadja el, ez ugye nem fizetős? Az információs oldalon nem írták...
2020. jan. 17. 12:56
5/6 anonim válasza:
Az ural is ingyenes, mint minden az egyetemen.
2020. jan. 17. 13:07
6/6 anonim válasza:
Részletes információk: [link] (csak egyetemi IP-ről férhető hozzá, otthonról csak VPN-en keresztül)
Az oldalon szerepel, hogy milyen bme-s email-címekről lehet regisztrálni. Több kollégiumi domain (pl. sch) is megfelel, de a mindenki számára elérhető HSZK-s email-cím is jó hozzá, amit az accadmin.hszk.bme.hu oldalon tudsz kezelni. És igen, tényleg ingyen van :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!