Excelben milyen fügvénnyel lehet egy feltétel teljesülése esetén egy táblázatot kitölteni?
pl: ha C1 cella értéke 1, akkor a C2:C5 cellába ezt írja: 1, 0, 0, 1. ha a C1 = 0, akkor pedig 0, 0, 0, 0-t írjon.
Tudom hogy "ha" fügvénnyel cellánként egyesével meglehetne írni a feltételt, de gyorsítani akarok a dolgon.
Nem másolhatom, mert van ahol c1=1 esetén 1 van, és van ahol 0, ugyhogy ez már 2 fajta a képlet. Nekem adott betukhoz (1. Oszlopba irva) vannak adott számok, egymás melletti cellákba irva, majd ezek alatt ujra a táblázat első oszlopa látható. Azt szeretném elerni, hogy ha a betű mellé, mondjuj ballrol oda írok egy 1-est, akkor a már elore adott számokat irja be nekem egymás mellé jobbra. (Persze 1 cellába csam 1 számot.)
Valami tombmuveletet keresek hogy ne kelljen
If(c1=1;"1";"0"), majd mellé If(c1=1;"0";"1") mert nincs idegzetem ezt, 1 betu miatt 10 cellán át irni, ugy, hogy van még milio betűm.
Hú, ez egy kicsit zavaros nekem. Oszlop alatt másik oszlop?
Ha feltennél egy képet, biztosan megértenénk és tudnánk segíteni
a változók a sárga cellák, ami 1 vagy 0 lehet. a solver kipróbálja, hogy mi a legjobb megoldás úgy, hogy 1 vagy 0-t ír oda. akkor lesz a legjobb, ha a zöld sorban összesen a legkevesebb lesz az érték. ehhez először kell írnom egy képletet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!