Az lenne a problémám, hogy van egy fontos Excel fájlom jelszóval van védve és el fejeltettem a jelszót fontos lenne, hogy bele jussak valakinek van valami ötlete,hogy tudnék bele menni vagy esetleg feltörni?
Ha ilyen egyszerű lenne feltörni, nem sok értelme lenne a jelszónak. Hátha eszedbe jut. Legközelebb írd fel valahova!
2019. dec. 18. 20:14
2/10 anonim válasza:
Emlékezz erősebben.
2019. dec. 18. 20:31
3/10 anonim válasza:
Próbálj ki minden hülyeséget ami eszedbe jut jelszónak.
Egyszer volt hasonló problémám. A jelszót nem tudtam feltörni, de pár óra elteltével mikor jobban megismerkedtem a programmal akkor meg tudtam jeleníteni a jelszavazott lapokat. Módosítani nem tudtam, de láttam az adatokat.
2019. dec. 18. 20:36
4/10 anonim válasza:
Nevezd át .zip-re, csomagold ki és keresd meg a sheetx.xml fájlt. Ha megnyitod notepadben, akkor valahol találsz benne egy jelszó hash-t, azt a taget töröld ki és mentsd el a .zip-et. Utána írd vissza xlsx-re.
Előtte azért csinálj backupot.
2019. dec. 18. 20:45
5/10 ThodEE GoD válasza:
.zip re elnevezve winzip 16.5 el nem csomagolja ki.
2019. dec. 18. 22:22
6/10 tabaki válasza:
Ez valami móka lesz, de azért én is kipróbáltam. Igaz, hogy csak LibreOffice-szal, de a (nálam egyébként kibomló) zipben nincs semmiféle sheetx.xml. Amúgy is elég valószínűtlennek tűnik az eljárás, magának az Excel-táblának átkódolva kell ott lennie, azon meg nem segíthet egy tag törlése.
2019. dec. 18. 22:47
7/10 anonim válasza:
Akkor lehet, hogy félreértem mit szeretnétek elérni, de Office Excel által generált xlsx-ben bizony ott van a sheetx.xml:
Ha nem a lapvédelmet, hanem a füzetvédelmet szeretné levenni, akkor az /xl/ mappában a workbook.xml-ben található meg ugyanez (a kijelölt taget kell törölni):
Oké, ha MS-Office közelébe jutok, majd kipróbálom. A LibreOffice ezek szerint nem releváns, mert teljesen mást művel xlsx-mentéskor.
2019. dec. 18. 23:32
9/10 ThodEE GoD válasza:
Olyant ami olvasható de nem szerkeszthető azt sikerült kicsomagolnom, bár abba meg nem találok olyan sort, na mindegy van még mit tanulnom :) Köszi a tippet megyek játszani vele :P
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!