Milyen programmal tudnám a laptopomról irányítani az asztali gamer PC-met?
Hallottam hogy létezik ilyen program valami remot cucc, amivel interneten keresztül távol az otthonomtól is tudnám irányítani másik PC-ről vagy telefonról is akár az otthon lévő számítógépemet. Tudom létezik TeamViewer azzal elég jól működik a dolog, viszont ha erősebb programot futtatnék akkor eléggé szaggat, ráadásul ha telefonról irányítom akkor az ériontő képernyőt touchpadként használja ami rohadtul nem stabil. Viszont láttam egy videót youtuben ahol egy srác a PS4-et tudta ilyen programmal PC-ről irányítani meg a telefonjáról is tökéletesen, na meg a gamer PC-jén játszani az okostelefonjáról hibátlanul. A videót nem találom, sajnos nem saját eszközömön láttam így visszakeresni sem tudom az előzményekben.
A lényeg hogy én a laptopomról ami egyszerű irodai használatra van arról irányítanám a gamer PC-met. Láttam hogy van ilyen megoldás csak elfelejtettem a program nevét. Gamer laptopot nem akarok venni, gamer PC-met nem tudom magammal vinni ahol tudnám használni, mert olyan helyen dolgozom ahol 4 nap munka van 12 órába utána 4 nap pihenő. A 4 nap pihenő alatt nekem el kell hagyom a szállást és haza kell utaznom, amivel, nincs baj, de ide-oda cibálni a gépemet nem akarom, nem is tenne jót neki, plusz annyira szűk szobám van hogy el sem férne rendesen ott a szállón. Szóval erre keresek ilyen jelegű megoldást.
"Viszont láttam egy videót youtuben ahol egy srác a PS4-et tudta ilyen programmal PC-ről irányítani meg a telefonjáról is tökéletesen,"
Gondolom mellette ült, egy Gb-os hálózaton belül volt a két eszköz.
Sima windowsos távoli asztallal is tudod ezt ha egy belső hálózaton vagy vele.
Teamviewerrel azért nem mert az kimegy a netre és vissza ha egy szobában is vagy a másik géppel.
A gyenge láncszem ebben az elérésben a hálózat sebessége, ha pl mobilnetről éred el a gépedet az lassú lesz bármelyik megoldást is használod.
Én otthon az occulusomhoz virtual desktop-ot használok, azon simán lehet játszani. De persze csak belső hálózaton, ahol 802.11 AC-vel 750 Mb/s-es elérése van az eszköznek.
De sok ilyen eszköz van amit tesztelhetsz,
MS távoli asztal (remote desktop)
Teamviewer
Chrome remote desktop
Meet monflo (ez direkt játékokhoz van, még nem próbáltam)
Steam
Én ezt is használom occulushoz, belső hálón simán megy a 4K is szakadásmentesen.
Van most egy újítása, Remote Play.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!