Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Debian Linux: leállításkori...

Debian Linux: leállításkori kikapcsoláshoz mit kell telepítnei? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Alaprendszert és alapvető rendszereszközöket telepítettem, semmilyen grafikus felületre nem volt szükségem így azokat nem telepítettem. Tudom, hogy a grafikus felülettel nagy valószínűséggel az ehhez szükséges csomagok is felmentek volna, de grafikus felületre nincs szükségem.

Milyen csomagokat kell feltennem ahhoz, hogy halt parancs hatására teljesen kikapcsolódjon a számítógép, ventillátorok se pörögjenek?

Ryzen B450 és MSI alaplap, de azt hiszem nem számít ez ebben az esetben mert mindenhol működnie kell.

ACPId a neve a csomagnak vagy más oldja ezt meg?

2019. dec. 3. 21:06
 1/7 anonim ***** válasza:
Semmilyet.
2019. dec. 3. 21:14
 2/7 anonim ***** válasza:

[link]

Én egyébként simán a "shutdown now" parancsot szoktam használni.

2019. dec. 3. 21:35
 3/7 anonim ***** válasza:
A halt parancs nem állítja le a gépet, ellenben a systemctl poweroff és a shutdown -P now igen.
2019. dec. 4. 06:25
 4/7 A kérdező kommentje:
Ha bármilyen Debian Live rendszerrel próbáltam, eddig még minden gépet rögtön, azonnal, teljesen kikapcsolt a halt parancs, azért használtam.
2019. dec. 4. 07:01
 5/7 anonim ***** válasza:
sudo shutdown -h now
2019. dec. 4. 09:07
 6/7 anonim ***** válasza:
Pedig a halt definíció szerint sem kapcsolja ki a gépet, csupán leállítja a CPU és az alaplapi funkciókat. A gép kikapcsolása akkor történik meg, amikor az alaplap ACPI shutdown parancsot kap, ez a "gracefully shutdown". A halt parancs hatására leállnak a CPU és az alaplapi funciók, de a gép áram alatt marad. Úgy tünhet, hogy leáll a gép, de valójában nem.
2019. dec. 4. 09:34
 7/7 anonim ***** válasza:
Én semmi különbséget nem vettem észre. Halt után is leáll minden venti, kikapcsol a gép, csak a +5VSB van kint az USB porton, de az meg kikapcsolt állapotban is úgy van.
2019. dec. 4. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!