Mit jelent a mountolás?
Hogy lehet egy CD/DVD-t bemountolni?
Itt valamennyire leírják, de így sem értem:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__..
Az első hozzászóló azt írja, hogy a /floppy-ra kell mountolni, de igazából minden válaszoló leír valamit, és a kerek egész nem áll össze számomra.
Első hozzászóló a Linux operációs rendszerben írja le a fájl rendszerhez csatolást, mivel ott nincsenek meghajtó betűjelzések, mindent meghajtót CD/DVD, Floppy, HDD egy speciális mappához kell csatolni.
Ezt is mount -olásnak hívják.
És van az a mount -olás, amikor egy iso vagy bármilyen más CD/DVD/Blu-ray képfájlt, virtuális optikai meghajtóhoz csatolnak, hogy az úgy viselkedjen, mintha tényleg egy fizikai optikai lemezt raktak volna a gépbe.
"Hogy lehet egy CD/DVD-t bemountolni?"
windows alatt(és linux alatt), ha beteszed a CD/DVD-t, akkor alapból felcsatolja, de ha pl. ISO, akkor ha jól tudom, a windows 10, de lehet korábbi is már ha 2x kattintasz rá, akkor felcsatolja neked, ha nem: [link]
linux alatt terminálban ISO felcsatolása:
sudo mount VBoxGuestAdditions_6.0.14.iso /mnt/
és akkor ha nyomsz egy ls-t a /mnt/-re, akkor látod a fájlokat
lecsatlakoztatni meg:
sudo umount /mnt
> Hogy lehet egy CD/DVD-t bemountolni?
Jellemzően elég egyszerű, nem gondoltam hogy erről bárkinekis szüksége van videó ismertetőre..
- a DVD meghajtó tálcáját a meghajtó jobb alsó részében található nyomógomb megnyomásával lehet kinyitni. Én jellemzóen a jobb kezem mutatóujját használom erre, de van aki a bal könyökével is ki tudja nyitni..
- ezután megfogjuk a DVD lemezt az élénél a feliratos oldalával felfelé, majd egy kecses mozdulattal a meghajtó tálcájára helyezed.
- ezután újra meg kell nyomni az előzőleg már ismertetett nyomógombot. A gomb megnyomásához szükséges nyomatékot sose mértem meg, mert nincs nyomatékmérő műszerem.
- ezután a tálca (benne a lemezzel) becsukódik.
- kevés szöszmötölés után a lemez tartalma megjelenik a windows filekezelőben.
Ugyanígy képzeld el a lemez kivételét is, csak mindent fordított sorrendben. Ez a unmountolása a CD/DVD lemeznek.
#5 :D Köszi!
Köszi szépen mindenkinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!