A Black Friday-en vettem egy Lenovo IdeaCentre 510A-15ARR asztali számítógépet aminek az operációs rendszere Free DOS. Nem tudom beüzemelni. Mit tehetnék a beüzemelés érdekében?
Nem ijesztgetni akarlak, de biztos vagy benne, hogy lemezen jön a Windows? Nem csak licenszet rendeltél? Én lemezes windowssal nem találkoztam már évek óta.
Egyébként, ha csak licensz, akkor egy pendrivera, vagy dvd-re le kell tölteni a windowst bootolható formában a microsoft honlapjáról és azt telepítve kell a kódot, (ami a licensz) megadni, így aktivàlja.
Amúgy így, hogy gyakorlatilag nincs rajta normális Op rendszer, így bekapcsoláskor a BIOS menüben is át kell állítani, hogy arról a meghajtórol induljon a gép, ahonnan a rendszert telepítes. Ha dvd-ről, akkor onnan, ha usb-ről, akkor pedig azt kell megadni. Ha nem nagyon megy neked, akkor szerintem is jobb, ha keresel valakit. Vagy egy számítástechnikai üzlet szakemberét, vagy egy ismerőst, aki ért hozzá és megcsinálja 2-3 ezerért pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!