Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » A Black Friday-en vettem egy...

Kaktuszrügy kérdése:

A Black Friday-en vettem egy Lenovo IdeaCentre 510A-15ARR asztali számítógépet aminek az operációs rendszere Free DOS. Nem tudom beüzemelni. Mit tehetnék a beüzemelés érdekében?

Figyelt kérdés
A Black Friday-en vettem egy Lenovo IdeaCentre 510A-15ARR asztali számítógépet aminek az operációs rendszere Free DOS. Mivel nagyon keveset értek a számítástechnikából így természetesen nem tudtam beüzemelni. Bejött egy szöveg amit lefordítva az jött ki hogy nyomjam meg az F8-as billentyűt amire nem reagált a gép. Még ajánlja az F5-öt is akkor megkerüli az autoexec. Bat-ot. Erre sem reagált. Mit tudnék tenni, hogy beüzemeljem a számítógépet?

2019. nov. 29. 18:48
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem ijesztgetni akarlak, de biztos vagy benne, hogy lemezen jön a Windows? Nem csak licenszet rendeltél? Én lemezes windowssal nem találkoztam már évek óta.

Egyébként, ha csak licensz, akkor egy pendrivera, vagy dvd-re le kell tölteni a windowst bootolható formában a microsoft honlapjáról és azt telepítve kell a kódot, (ami a licensz) megadni, így aktivàlja.

Amúgy így, hogy gyakorlatilag nincs rajta normális Op rendszer, így bekapcsoláskor a BIOS menüben is át kell állítani, hogy arról a meghajtórol induljon a gép, ahonnan a rendszert telepítes. Ha dvd-ről, akkor onnan, ha usb-ről, akkor pedig azt kell megadni. Ha nem nagyon megy neked, akkor szerintem is jobb, ha keresel valakit. Vagy egy számítástechnikai üzlet szakemberét, vagy egy ismerőst, aki ért hozzá és megcsinálja 2-3 ezerért pl.

2019. nov. 29. 22:25
 12/12 anonim ***** válasza:
100%
2019. nov. 29. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!