Mennyire megbízható a Hangouts?
Mivel ez a Google programja:
Eltárolja a beszélgetéseidet.
Továbbadja őket több-száz partner cégének akik analizálják a személyre szabott reklámjaikhoz.
Több ezer ember kezén meg fog fordulni.
Sejtelmem sincs.
Szerintem nem, azokat speciálisan kellene feldolgozni ami elég nagy erőforrást igényel.
- Bár manapság olvastam pár cégről (pl. facebook messenger) aki bekapcsolta a kamerát a mobilokon titokban és azt gyűjtötte amit felvett, - valahogy biztosan feldolgozták azokat is gondolom.
Nincs benne végponttól végpontig tartó titkosítás:
"Google’s Hangouts does not support end-to-end encryption, but the company provides Allo and Duo, text messaging and video conferencing apps that are end-to-end encrypted."
"Some examples of services that do not offer end-to-end encryption by default include:
* Google Hangouts
* Kakao Talk
* Line
* Snapchat
* Yahoo Messenger"
Szóval a köztes fél simán belelát a beszélgetésbe.
Ha lényeges számodra a privát beszélgetés, javaslom a Signal-t:
#9: Viszont az nem a Hangouts.
Nem mellesleg:
* a Google Allo bezárt: [link]
* a Google Duo még létezik: [link]
de az videohívásra van kihegyezve
De ha annyira fontos a privát szférád, én tartózkodnék minden olyan megoldástól, ami:
* egy hatalmas multinacionális vállalat kezében van
* eleve abból él, hogy az adataidat kielemzi
* nem használ végponttól végpontig tartó titkosítást
* a kliense nem nyílt forráskódú
Illetőleg:
"Az üzenet szövege: "Nincs benne végponttól végpontig tartó titkosítás":
Ez tehát azt jelenti hogy a Google rögzíti a videobeszélgetéseket is, felveszik? Vagy csak bele bele néznek néha a kliensek beszélgetéseikbe, random módon?"
Hogy felvehetik/belenézhetnek az bizonyos.
De hogy fel is veszik/bele is néznek az már nem. De egy olyan multinacionális vállalattól, ami pont az adataidból él, kitelik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!