Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Videoszerkesztőhöz kell egy...

Videoszerkesztőhöz kell egy komoly videokártya, ha nem nézni akarom, csak szerkeszteni?

Figyelt kérdés
Van egy egyszerű olcsó w7-es gépem, amire a NERO videoszerkesztőt telepíteném, mást nem. A NERO nem ír a videokártyáról semmit csak a rendszerről. Jól gondolom, hogy a videokari csak a nézéshez kell a gyártáshoz nem annyira.

2019. nov. 17. 08:53
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Inkább processzor igényes a videószerkesztés/vágás.
2019. nov. 17. 08:59
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Azért a RAM is elég fontos.
2019. nov. 17. 09:00
 3/8 anonim ***** válasza:

"Van egy egyszerű olcsó w7-es gépem"

Az operációs rendszer ebből a szempontból teljesen lényegtelen információ. Inkább a processzorodat és a ram mennyiségét írtad volna ide. Gyenge processzorral és kevés rammal szenvedés lesz a renderelés. Kb este elindítod és reggelre talán végez vele, ha közben le nem fagy.

Videoszerkesztéshez legalább 16 (de inkább több)giga ram és egy erős processzor az alapkövetelmény

2019. nov. 17. 09:40
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, segítettek. Tudnátok még abban segíteni mi lenne egy erősebb processzor. Úgy tudom a w7 3-4,Gb RAMnál többbet nem tud kezelni vagy tévedek
2019. nov. 18. 08:38
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Az alaplapodat és a processzorodat még mindig titkolod. Így nehéz javasolni bármit is. Azt meg hol hallottad, hogy a win7 csak 3-4 giga ramot kezel? Ez igaz a 32 bites változatra. A 64 bites win7 pro verziótól fölfelé pl 192 gb-ig kezeli a memóriát. A home preminum 64 bit is 16 gigát kezel.
2019. nov. 18. 13:01
 6/8 A kérdező kommentje:

Bocs leakadtam a kérdezésnél.

A gép Dell Optiplex 330:

Proc: Pentium Dual Core E5800, 3,2 GHz

az alaplapot nem tudom hol találjam.

W7 home premium (64 bit) van rajta.

Köszi

2019. nov. 19. 08:13
 7/8 anonim ***** válasza:
Ahogy írtam a 16 giga ram a minimum videószerkesztéshez. És az az E5800-as proci is elég gyengécske hozzá. De gyakorolni jó lesz talán.
2019. nov. 19. 08:54
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsot, a NERO nem túl igényes videoszerkesztő, talán jó lesz, ha RAMot bővítek.
2019. nov. 20. 11:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!