Windows UEFI boot pendrive készítése ubuntun hogy lehet?
kiegészítés: Bármilyen oprendszer alól így készíthető az UEFI képes ISO fileból az UEFI telepítő: csak kicsomagolod egy egyszerű FAT32 pendrivera.
Egyetlen probléma a legutóbbi win10 isokkal lehet mert abban van 4GB-nál nagyobb file. Tehát vagy ntfs-re formázod a pent (nem tudom ezt lehet-e linux alatt) és reménykedsz hogy a bios ismeri azt is, vagy win alatt töltöd le a MCT exe-vel az iso-t mert abba már kisebb fileok vannak; vagy a win10 1903 első verzióját töltöd le a [link] oldaláról.
Igen, először félreértettelek, de a lényeg ugyanaz. Gondolom akad linuxon is valami 7zip szerű program ami kicsomagolja az ISO-ból a fileokat..
Biztosabb lenne ha FAT32-nél maradnál, mert az ntfs-t nem minden alaplap ismeri uefi os telepítéskor.
felcsatoltam a lemezt aztán másolom most, úgy jó? vagy valami kicsomagoló kell hozzá?
2. a FATnál a régebbi verziót ha letöltöm, utánna tudom frissíteni vagy kell külön csináljak telepítőt az újhoz?
Ebben az iso-ban biztos nincs 4gb-nál nagyobb file:
(Persze az iso maga nagyobb de az nem számít)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!