Most akkor mi lesz a gépemmel?
Bizton sokan tudjátok hogy 2020 január 14.-én megszűnik a Windows 7 támogatása. Nos nekem Windows 7-em van. A számítógépemen is és a laptopomon is. Pont ma küldött egy újabb figyelmeztető üzenetet a Windows a támogatás megszűnéséről. Már régebben is aggódtam emiatt, mert elgondolkotam hogy valószinűleg a támogatás megszűnése után betámadnák a vírusok és hasonló ártalmas dolgok a gépet, ami hamar használhatatlanná válna ezek miatt.
Már utána jártam alaposan a Windows 10 után, és ledöbbenve láttam a Microsoft oldalán hogy a ,,legolcsóbb,, a Windows 10 Home 44 900 Ft. Nekem nincs ennyi pénzem. Egy gépre sem, nem hogy kettőre.
Van egy jó ismerősöm. Ő programozó. Elmondtam neki a problémát. Az volt a válasza hogy úgy is meg fogják hosszabítani a támogatást ( mondjuk ebben kételkedem mert már többször küldek figyelmeztető üzenetet, ráadásul az időpontot is megadták ), de ha majd eljön az ideje ő elintézi nekem mind a két gépre a Windows 10-et. Ezt szerintetek hogy értette? Mint írtam, én nem tudok neki kifizetni majdnem 100 000 Ft-ot. Vagy számítástechnikusok jártasak az ilyesmiben? Olcsón meg tudnak szerezni ilyen dolgokat?
Ha valakinek van tapasztalata ebben, kérem segítsen!
Valóban meghosszabbítják a támogatást, de csak cégek részére és előfizetéshez között.
Persze ezek frissítések úgyis kiszivárognak majd, szóval ha van valakinek kedve ezeket egyenként letölteni és telepíteni, az járható út lesz.
Persze a támogatás vége nem azt jelenti, hogy nem használhatod többé. Sokan még a XP -től sem tudtak elszakadni. Elmondásuk szerint semmi baja nincs a gépnek. Sőt, sok felhasználónak az az első dolga Win telepítés után, hogy kilövi a Windows Update szolgáltatást, ne lassítsa be a gépét a szüntelen frissülgetés.
Véleményem szerint nem kell még most azonnal költségbe verned magad.
Hát akkor frissítened kell 10 -re mindenképp.
Viszont ha az Infós ismerősöd aktivátorral akarja csinálni, azt ne enged neki. Ezek a programok mindig rejthetnek magukba biztonsági kockázatot. Nem véletlen hogy a vírusírtó szoftverek jó része ugrik rá azonnal.
Lehet venni egy ebéd áráért is Windows 10 licencet, megbízható helyről:
Nem értem mit dilemmázol ennyire...
Ahogy a #6 is mondta már egy pizza áráért lehet jogtiszta win 10-ed.
A programozó ismerősöd meg igencsak alul tájékozott, mert lakossági szinten nem fogják meghosszabbítani, csak cégeknek előfizetés szinten fognak frissítéseket csinálni.
Nekem van olyan aktivátorom, amire még a jobb vírusirtók sem reagálnak és gyakorlatilag újra sem kell indítani a gépet hozzá. Hátránya, hogy 1 évre aktivál. De körülbelül 5 másodperc lefuttatni. :)
Egyébként jól mondják.. a win7 támogatásnak mindenképpen vége az otthoni felhasználást nézve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!