Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Feladatkezelőm 100% CPU...

Feladatkezelőm 100% CPU használatot mutat videózás közben?

Figyelt kérdés

Bármelyik médiaplayerrel játszom le videót, az asztali ablakkezelő, a windows hangeszközgrafikon és a lejátszó exe fáljja 100%-ra pörgeti a processzort, és a processzor hőmérsékletes is 60 fokora melegszik, ami magas gépigényű játékok alatt szokott lenni.

A furcsaság, hogy a feladatkezelőben a részleteknél 97%-os üresjáratot mutat a processzor és az AIDÁ-ban magonként ennyit mutat CPU használatnak: kb. 6%; 1%; 0%; 3;%

Viszont a feladatkezelő 4 magra mutat 100% használatot, akkor fut 3,57 GHz-en a proci

Ha a feladatkezelő rosszul mutatja a CPU használatot, és nincs 100% kihasználtság, akkor miért melegszik 60 fokra a proci? Többféle szoftverre is néztem a hőfokot, mind 60 fokot mutat

Rágugliztam az összes variációra, mindent megpróbáltam, de semmi. Hang-driver újratelepítve, vga driver DDU-val törölve, újratelepítve, de semmi.

Víruskeresés negatív. Mielőtt újrahúznám a windowst, tudna valaki valami megoldást?

win10 legújabb, 64 bit, i5 6600k, realtek hang, 1660 Ti, msi h110m pro-vd plus

Köszönöm

2019. okt. 31. 09:35
 1/5 A kérdező kommentje:
Amikor az esetek 1%-ban normális minden, akkor a feladatkezelő 2%-ot mutat a CPU-ra és max. 44 fokos a processzor
2019. okt. 31. 09:42
 2/5 A kérdező kommentje:
Úgy értem a videózások esetében néha minden rendben
2019. okt. 31. 09:43
 3/5 anonim válasza:
45%
szia,valami nagyon igénybe veszi a gépet.
2019. okt. 31. 09:44
 4/5 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy h265 kódolású videót próbálsz lejátszani? Egyszer nekem is sikerült tévedésből egy 12 éves gépen ilyet elindítani, a hang ment, de a képből csak foszlányok látszódtak, 100%-os CPU terhelés mellett. Egy azonos felbontású h264 videó kb 11%-on járatja.
2019. okt. 31. 09:51
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi, de sajnos nem ez a hiba. Megnéztem, amivel teszteltem: 1080p.BluRay.x264
2019. okt. 31. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!