Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Lejárati dátum?! Excel segítsé...

Flindoi kérdése:

Lejárati dátum?! Excel segítség! (Bővebben lent)

Figyelt kérdés
Sziasztok! Van egy excel függvény problémám amit egy ideje nem tudok megoldani. Szóval van az A oszlop. Abban vannak termék nevek (tej, vaj stb.) és van a B oszlop amiben van a lejárati dátumuk. Es a C1 cellába kéne kiírni annak a terméknek a nevét ami a mai napon fog lejárni. Hogy tudnám megoldani?

2019. okt. 17. 08:36
 1/8 anonim ***** válasza:
A feladat mely része okoz gondot?
2019. okt. 17. 09:01
 2/8 A kérdező kommentje:
Nemtudom kiíratni a C1 cellába azt a terméket ami ma lefog járni. És megvizsgálni se tudom hogy melyik fog lejérni. A kettőt egy képletben meg főleg nem.
2019. okt. 17. 09:03
 3/8 anonim ***** válasza:
ha függvénnyel megnézed, hogy b1 egyenlő e a mai dátummal, ha igen akkor írja ki hogy ma jár le, ha nem akkor ne írjon ki semmit
2019. okt. 17. 10:21
 4/8 A kérdező kommentje:
Igen próbáltam de azt írja HIBA :( Ezzel a képlettel próbáltam: =HA(C:C=MA(), "Munkalap1!B:B", "NEM") De ez nem jó :(
2019. okt. 17. 13:16
 5/8 anonim ***** válasza:

#4: Miért tartományt akarsz neki megadni, amikor egy cellát vizsgálsz?

Tessék ez működik:

=IF(C1=TODAY();B1;"Nem")

2019. okt. 17. 14:17
 6/8 A kérdező kommentje:
#5: Azért mert az A tartományban vannak az adatok amiket a B szerint kell vizsgállni és a C be kiíratni
2019. okt. 17. 15:55
 7/8 anonim ***** válasza:

A tartományt vizsgálod, de soronként. C1-be csak b1-et vizsgáld

C2-be b2-t

2019. okt. 18. 07:24
 8/8 Kőváry Orsolya ***** válasza:
=INDEX(A:A;HOL.VAN(MA();B:B;0))
2019. okt. 18. 08:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!