Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Az excel miért nem az általam...

Az excel miért nem az általam kiválasztott oszlopban lévő értékeket írja az x-tengelyre?

Figyelt kérdés
Pont görbített vonalakkal szeretnék ábrázolni két adatsort (kb. 9000 adatpár). A oszlop lenne az x-tengely, B az y. Az A oszlopban 0,001-től 4,99-ig vannak az értékek a diagram x-tengelyére az excel mégis 9000-ig írja ki a számokat. Nem a tengely beállításával van baj, 9000-ig ábrázol, mintha az adatok sorszámát ábrázolná. Köszi a válaszokat :)

#Excel #tengely adatai
2019. okt. 10. 07:21
 1/7 CspCsj ***** válasza:

[link]

3. képnél írtak szerint próbáltad?

Jobbegérgomb > Adatok kijelölése > Vízszintes (kategória-) tengely feliratai > Szerkesztés

2019. okt. 10. 08:05
 2/7 A kérdező kommentje:
Sajnos nálam ennél a diagram típusnál szürke ez a gomb, viszont az alatta lévő cellában, ahol felsorolja az x értékeit a jó értékek vannak, ezért sem értem :( A vonal diagramtípusnál(ami még jó lenne nekem) engedi állítani így, ott kijelölöm a tartományt de nem változik semmi...
2019. okt. 10. 08:15
 3/7 CspCsj ***** válasza:

Kipróbáltam két Excel verzióval is (2007 és 2016), de nálam mindent egyből jól ismert fel. (~8ezres táblázat: 0,001-7,810)

Nálam is szürke a Vízszintes tengelyfelirat Szerkesztés gombja.

Ha duplán klikkelsz a tengelyre (feliratára), akkor megjelennek a tengely-határok és a lépték, mint a fent linkelt leírás 5. ábráján?

2019. okt. 10. 09:21
 4/7 A kérdező kommentje:

Sajnos nálam azóta sem jó, biztosan valami egyéb beállítás az oka, amire nem sikerült rájönnöm.

Nem az a baj, hogy a tengelyt nem tudom formázni, hanem az hogy nem az A oszlopot ábrázolja, hanem helyette azt, hogy hányadik adat. Megcsináltam originnel, így nem olyan szép de legalább jó :D

Köszönöm a segítséget :)

2019. okt. 10. 14:06
 5/7 A kérdező kommentje:
Jaj nem válaszoltam, de igen megjelennek, mintha minden rendben volna... ezt az aprócska dolgot leszámítva minden működik...:D
2019. okt. 10. 14:09
 6/7 CspCsj ***** válasza:

Ha egy új Excel dokumentumba átmásolod ezt a két oszlopot, akkor ott jó lesz a diagram?

Régóta módosítgatott dokumentumoknál, néha fura hibák jönnek elő.

2019. okt. 11. 11:21
 7/7 CspCsj ***** válasza:

Kihagytam:

A diagramot kijelölve, a jobb felső sarkánál a tölcsér ikonra klikkelve, majd a Nevek fület választva, látható több elem is?

[link]

2019. okt. 11. 11:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!