Hogy lehet a Windows 10-et működésre bírni?
Folyton valami baja van amiért épp belassul, lefagy, nem működik, szép lassan kinyírja a hardvert is.
Hogy lehet ezt a katasztrofális felhasználói élményt megelőzni, többé-kevésbé elfogadhatóvá, kibírhatóvá tenni a Windows 10-et?
Ami szükséges:
- egy ebben az évtizedben gyártott alaplap és proci
- hivatalos helyről letöltött win10 (nem aio, nem frissítgetett, nem autoaktiválós)
- normálisan (particionálatlan helyre) uefi installálva. (nem frissítve, nem klónozva a régi gépről)
- nem aktivátorozva, hanem vásárolt kóddal aktiválva.
- nem elállítgatva a fő beállításokat (ssd-hez sem), nem letiltani a frissétéseket és hasonlók..
Ekkor jól fog menni.
#9 látom gyönyörűen bemagoltad a sablon dumát, amit a torrentes windowsok alá be szoktak biggyeszteni.
Mi akik nem értünk a torrentes ilyen olyan aktívatorral, KMS és társai windowsokhoz, te aki látom nagyon vágod a témát kérlek írd már le hol kell letiltani véglegesen a frissítéseket a win 10-ben?
Komolyan érdekelne, hogy egy profi hogyan oldja ezt meg.
Még egyszer kihangsúlyoznám a VÉGLEG részét! Az nem ér, hogy törölgetjük a frissítéseket a mappákból, az nem frissítés letiltás. És ha sikerült letiltani (szerintem ezt egy alsó tagozatosnak is menni fog), akkor pár nap után ne kapcsolja vissza frissítéseket magtól! Erre várom a megoldást mester!
Mellesleg megjegyzem ugyan azt amit torrentre felpakolnak, bárki letöltheti ingyen és bérmentve a MS oladaláról, és használhatja!
Szóval ne gyere nekem azzal a süket dumával, hogy bitre pontosan ugyan azt tartalmazza egy tört win mint az eredeti :D
1,5 éve használok jogtiszta win 10-et, korábban én is tört szarokkal kínlódtam.
2-3 havonta újra kellett rakni a win 10-et mert mindig volt valami nyűgje.
Érdekes mióta jogtisztát használok, 1,5 éve ugyan az van a gépemen, még csak egy lefagyás sem volt azóta!
Csak viszonyítási alapnak mondom, hogy 6,5 TB adat, 200+ játék a Steam fiókomon, videóvágó és zeneszerkesztő stb. szoftverek vannak a gépen.
Szóval nem egy mezei fészbúkozós filmnézegetős sztoriról van szó.
Mégis 1,5 év alatt egyszer sem volt semmi gondom, nem úgy mint korábban a tört, "bitre ugyanaz" torrentes win 10-el, ahol heti szinten kékhalálozott a gép, meg random gondolt egyet és SSD-ről 5 percig bootolta a rendszert.
Sokan nincsenek is tisztában azzal, hogy manapság már senki nem fog csontot dobni ingyen az embereknek. Gondolod majd valakik azzal fognak heteket szarakodni, hogy ingyen és bérmentve szoftvereket törjenek fel és puszira meg kedveskedésből megosszák ezt a nagyközönséggel? Mikor ebből pénzt is tudnak keresni?
Nyilván mivel kalózkodásról van szó, egyik számtech magazinban sem fogsz arról olvasni, hogy ebben és abban a tört szoftverben éppen milyen integrált bányász kártevőt találtak.
Persze tisztában vagyok azzal is, hogy van az a réteg akik minden szart le torrenteznek, és nem foglalkoznak vele hogy éppen mit telepítenek fel a gépre. Legyen az OS, játék, vagy sima szoftver. És már informatikusnak hiszik magukat mert fel tudtak rakni USB-ről egy bitre ugyan olyan wint, vagy crackelni egy játékot.
Pont ebből "szakértő" a rétegből gazdagodnak jelenleg is a bitcoin bányászok :"D
12
Tehát bitcoint bányásznak az én gépemen? Az kemény :)
Én úgy tudtam, hogy ahhoz 200 valamennyi gigás szoftver szükséges.
Mellesleg a jelenlegi Windows 10-em a laptoppal vettem, tehát eredeti nem kalóz.
És mégis behal a Windows 1-2 havonta és újra kell telepítenem.
A gépem (I5 proci, 8 giga ram, 2TB Sata HDD) folyton kínlódik, proci használat magas, lemez használat gyakran 100%.
Pofátlanság ilyen op rendszert kiadni.
"látom gyönyörűen bemagoltad a sablon dumát, amit a torrentes windowsok alá be szoktak biggyeszteni."
Látom, gyönyörűen bemagoltad a Micro$oft marketingdumáját.
"Mi akik nem értünk a torrentes ilyen olyan aktívatorral, KMS és társai windowsokhoz, te aki látom nagyon vágod a témát kérlek írd már le hol kell letiltani véglegesen a frissítéseket a win 10-ben?"
Mások már leírták helyettem: [link]
Mondjuk nekem az utóbbi időben a windóz többször felülbírálta ezt is, úgyhogy kénytelen voltam egy ilyet is feltenni: [link]
"Mellesleg megjegyzem ugyan azt amit torrentre felpakolnak, bárki letöltheti ingyen és bérmentve a MS oladaláról, és használhatja!"
Ingyen windóz a Micro$oft oldaláról? Mesélj még :D
"1,5 éve használok jogtiszta win 10-et, korábban én is tört szarokkal kínlódtam.
2-3 havonta újra kellett rakni a win 10-et mert mindig volt valami nyűgje.
Érdekes mióta jogtisztát használok, 1,5 éve ugyan az van a gépemen, még csak egy lefagyás sem volt azóta!"
Akkor valamit nagyon elronthattál. Nálam változó, hogy meddig bírja egy telepítéssel a windóz, de fél évnél rövidebb idő még nem volt, ellenben volt olyan, hogy 3 évig is ment.
"Csak viszonyítási alapnak mondom, hogy 6,5 TB adat, 200+ játék a Steam fiókomon, videóvágó és zeneszerkesztő stb. szoftverek vannak a gépen."
Ez tök mindegy a windózos bugok szempontjából.
"Gondolod majd valakik azzal fognak heteket szarakodni, hogy ingyen és bérmentve szoftvereket törjenek fel és puszira meg kedveskedésből megosszák ezt a nagyközönséggel? Mikor ebből pénzt is tudnak keresni?"
Nem mindenki a Micro$oftnál dolgozik, vannak jóindulatú emberek is a világon. Ne magadból indulj ki :) Azonkívül van olyan is, hogy valaki warez oldalra tesz fel valamit, amit valaki más letölt, és megoszt torrenten.
"Nyilván mivel kalózkodásról van szó, egyik számtech magazinban sem fogsz arról olvasni, hogy ebben és abban a tört szoftverben éppen milyen integrált bányász kártevőt találtak."
A Micro$oftnak pont hogy érdeke lenne erről írni, amúgy meg van elég integrált kártevő az eredeti windózban is.
Köszönöm, hogy bizonyítottad, mennyire nem értesz a témához. Én ellenben informatikus vagyok, és 20+ éve használok windózt, szóval a tapasztalat nálam erősebb, mint a süket marketingszövegek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!