Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mennyi hely kell 1 OP rendszer...

Mennyi hely kell 1 OP rendszernek? Milyen programmal tudok win 10-et, és linux ubuntu-t particionálni (telepítés közben)?

Figyelt kérdés
Win 10 és linux ubuntu lenne amit külön-külön particióra tennék, SSD-re. Pl.: fél év után telepíteném újra a rendszereket, de addigra ne lassuljon be nagyon.

2019. szept. 24. 18:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Iskolában azt tanuljátok?
2019. szept. 27. 12:49
 12/16 anonim ***** válasza:

** "A Windowst esetleg, de a Linuxot ne!"

Ezt úgy értettem, hogy csak azért ne telepítgesd újra, amiért a Wint szokás, pl. "belassul", mert a Linux nem fog. Ha jön új verzió, amit pl. nem lehet upgrade-elni, akkor persze, de amúgy teljesen felesleges.

2019. szept. 27. 16:00
 13/16 A kérdező kommentje:
Gyoom igen :), virtualboxba már probalgattam, de az más
2019. szept. 28. 09:59
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

+ Telepítést előtt (alatt) figyelj majd a particionálásra, vannak hozzá jó leírások. A Linux disztróknak legalább két partíciót illik adni, root (/), ide jön a rendszer (10-32GB között valahol), és /home (a maradék összes hely), ide jönnek majd a személyes cuccok, user beállítások, stb. Ezen kívül lehet (ajánlott) még egy swap partíciót, ennek 2GB elég kell hogy legyen.

Telepítés közben el fog indulni a gparted nevű progi, azzal mindent meg tudsz csinálni, csak figyelj, hogy mikor melyik partíciót választod ki egy művelethez, milyen fájlrendszerre állítod, és hova csatolod. De nem ördöngösség.

Gugli: Ubuntu telepítése

2019. szept. 28. 10:32
 15/16 anonim ***** válasza:
...Nem tudom, telepítetted-e a virtuális gépre, de ha nem, esetleg először oda telepítsd próbaképpen, hogy ne érjen nagy meglepetés élesben.
2019. szept. 28. 10:35
 16/16 A kérdező kommentje:
Már telepítettem virtuálisan. De azért köszi, minden tanács jól jön!
2019. szept. 29. 08:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!