Jó feliratkezelőt tudna ajánlani valaki?
Videóra szeretnék feliratot ráégetni, de nem találok megfelelő programot hozzá.
A konkrét helyzet, amire megoldást keresek:
Belső kamerás felvétel készült vezetés közben (az AutoGuard alkalmazással, ha ez számít), feliratfájlban van több sorban az idő, sebesség, koordináták.
Ezeket szeretném rátenni a videóra, erre rengeteg program van, de egyik sem tudja azt, hogy a feliratot tudjam mondjuk jobb oldalra rendezni, és a sebesség sort nagyobb betűmérettel írja ki.
Minden használható ötletet szívesen fogadok.
Eddig ezeket próbáltam: movavi, ultimate video converter, format factory, freemake, handbrake, bigasoft total video, és egyik sem tud ilyen egyszerű személyre szabási lehetőségeket, csak középre alulra rakja a feliratot.
Szimpla SRT feliratfájlt kézzel módosítottam ASS tag-ekkel:
EREDETI:
1
00:00:01,000 --> 00:00:10,000
Első sor
Második sor
Harmadik sor
MÓDOSÍTOTT:
1
Első sor
1
{\an1}{\fs30}{\1c&H0000FF&}Második sor
1
{\an3}Harmadik sor
Mentsd el más néven és UTF-8 kódolással!
MPC-HC lejátszót használok, az megfelelően jelenítette meg.
Hivatalos, de két éve nem frissült változat: [link]
Újabb verziók: [link]
VLC lejátszóval a jobbra és balra rendezések megvoltak, de a felirat mérete és színe már nem változott.
Többfélét nem próbáltam.
A ráégetéshez FFmpeg-et használtam. [link]
Ha nem találsz el a letöltéshez, közvetlen link: [link]
Letöltöd és kicsomagolod valami egyszerű útvonalra, nálam "D:" meghajtóra. (esetleg kicsomagolás után átnevezed a hosszú mappanevet szimpla "ffmpeg"-re)
Ez parancssoros program, de parancsikont is hozhatsz létre hozzá, vagy BAT/CMD kiterjesztésű fájlba is mentheted az utasításokat és azt indítod, esetleg letöltesz hozzá grafikus felületet.
A konkrét FFmpeg parancs:
D:\ffmpeg\bin\ffmpeg.exe -i "E:\videok\forras.mp4" -filter_complex "subtitles='F\:/feliratok/modositott_felirat.srt'" "E:\videok\feliratozott_video.mp4"
(a felirat paraméternél kicsit trükkösek a perjelek, kettőspont elé kell egy karaktermódosító visszaperjel, az útvonal megadásnál meg fordított perjeleket fogad el)
Ha még nem találtál más megoldást és ennek a kipróbálása közben elakadsz, majd úgyis írsz...
Köszönöm szépen a leírást, erről a módszerről eddig nem hallottam. Kipróbáltam, fél sikernél járok, a linkelt lejátszóval működik a javított felirat, de a ráégetésnél megint csak nem lesz jó.
De ez már haladás, köszi!
Kétszer is lefuttattam, - másodjára felülre rendezve a sorokat {\an7} {\an8} {\an9} tag-ekkel és mindkétszer megcsinálta.
Ráégetésnél hogy nem jó?
Hibát ír, vagy megcsinálja, csak mindenféle formázás nélkül?
Talán nem UTF-8 kódolással mentetted a módosított feliratfájlt?
Ha az általam feljebb írt pár soros módosítást kijelölöd, elmented külön feliratként, és ezt égeted rá, az jó?
Hogy ne kelljen végigvárni teszteléshez a teljes videó újrakódolását, vagy nyomsz Ctrl+C kombinációt amikor megcsinált pár másodpercnyi anyagot, vagy az FFmpeg-nél egy új paramétert is beszúrsz, hogy mondjuk csak 10 másodpercet kódoljon:
D:\ffmpeg\bin\ffmpeg.exe -t 10 (a többi ugyanaz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!