Hogyan tudom excelben a vízszintes sorokat abc-be rendezni?
Sziasztok!
Az alábbi képen látható problémával fordulok hozzátok:
A lényeg, hogy van egy excelem, amiben a vízszintes sorokban szereplő szavakat/betűket szeretném abc sorrendben tenni, de minden sort külön-külön. Nem mindegyik sorban azonos a szavak/betűk mennyiség, így van olyan sor, ahol 3 cella tartalmaz szót, van ahol 4.
Mivel több tízezer sort kellene abc rendbe tenni, ezért nem tudom a megoldást. Kézzel lehetetlen egyesével.
Tudtok segíteni?
Szia.
Szerintem makró.
Egy Ciklusban az első sortól végigmész az utolsó sorig, aztán minden egyes sorban elvégzel egy rendezést (ez még két ciklus).
Itt van egy ilyen egyszerű makró (buborék rendezéssel: [link] ): [link]
Berakod az excel munkafüzetbe (ha másként nem megy, úgy hogy rögzitesz egy egyszerű makrót, majd bemásolod a linken lévő makró tartalmát a rögzitett makróba).
A második, harmadik, sorban javitod a kezdő illetve a vég sor számát, mig a negyedik, ötödik sorban a kezdő és vég oszlop számát javitod, aztán csak futtatni kell a makrót és kész.
Sok sikert. Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!