Be tudom állítani OBS-ben, hogy az egyik ablakból származó hangot felvegye, míg a másikat ne?
Adott egy játék és a discord. A játékot szeretném felvenni képpel és hanggal együtt, viszont nem szeretném, hogy a discordos beszélgetéseket is felvegye a játékkal együtt. (De ugyan ez van ha zenét hallgatok közben, ott is a zene nélkül szeretnék felvenni, csak a játékot)
A képpel nincs gond, ablakfelvételnél nyilván csak a játékot veszi. A mikrofonomat is le tudom tiltani egyszerűen. Azt viszont nem tudtam sehol beállítani, hogy a discordot vagy éppen a zenét ne vegye fel a játék hangjával együtt. Meg lehet ezt oldani OBS-en belül valahogy? Vagy ha kell hozzá külön program, akkor abban hogy tudom ezeket beállítani?
Itt találsz egy rövid leírást. :)
Én a VAC-os megoldást ismerem, de talán a Voicemeeterrel egyszerűbb.
Röviden annyi a trükk, létre kell hozni egy virtuális hangszórót, így 2 lejátszóeszközt veszünk igénybe. Legyen az A a hangszóród, a B pedig a virtuális hangszóró.
Ilyenkor a B eszközre kell küldeni abból az ablakból a hangot, aminek a hangját rögzíteni szeretnéd, az A eszközre pedig azt, amelyikét nem. Az OBS-ben a B audioeszközt kell kiválasztani a rögzítésre. Az utolsó lépés pedig annyi, hogy a B eszköz hangját továbbítani kell az A eszközre. Így tehát az A eszközön mindkét ablak hangja rajta lesz, a B eszközön pedig csak azé az egyé, amelyiket rögzíteni szeretnéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!