Van egy gépem, amin régi a BIOS, és nem lehet rajta USB-ről bootolni. Mit tegyek? (Részletek lent)
Van egy régi, Fujitsu Siemens gép amit szervernek szeretnék beállítani. A gond az, hogy egy régi, Phoenix BIOS 5.00 R1.13.1944 van rajta.
A gép specifikációi:
Rendszer: Windows XP Professional 2002, SP3
Processzor: Intel Pentium 4, 3 GHz
Ram: 1GB
Szeretném BIOS frissítés nélkül megoldani, ha lehetséges. Próbáltam Plop Boot Managert, csam USB billentyűzetet nem támogat, PS2-es pedig nincs kéznél.
Előre is köszönöm a segítséget!
A 3 GHz-es Pentium 4-ek 2004-ben jelentek meg. Elég szokatlan, ha egy olyan korú gép nem tud USB-ről bootolni, de ha nem tud, Nem hiszem, hogy egyáltalán BIOS frissítés megoldaná. Meg kell nézni az egyes verzióknál a változtatások jegyzékét. De mivel eleve nem akarod, marad a CD/DVD.
Ami viszont a szerver célú felhasználást illeti, nem gazdaságos a Pentium 4. Sokat zabál, viszont lassú. Gondolom ez már a HT-s változat. Érdemes visszavenni 2GHz környékére és alulfeszelni, ha engedi a BIOS, azzal kb. megfelezed a fogyasztását, ami itt nagyon sokat számít.
Köszönöm a választ!
Nem komoly felhasználásra szánom, inkább afféle szórakozás, és ilyet még nem csináltam (nem volt szerverem), ezért egy kihívás is egyben.
A baj az, hogy a telepítő fájl majdnem 7 GB-os, azt pedig nem lehet egy DVD-re kiírni. Vagy keresek más telepítőt, vagy 2 írható lemezt és utánanézek, hogyan lehet megoldani, mert nincs dual layer lemezem.
Ha ebben tud valaki tanácsot adni, azt is szívesen fogadom.
Miféle telepítő 7GB egy szerverhez? Kétrétegű DVD-re ráfér, de szerintem jobban jársz, ha valami erre alkalmasabb OS-t használsz.
Egy Debian netinstall lemezkép ~400MB, telepítve GUI nélkül LAMP és Samba csomagokkal kb. 1.1GB, ebben pedig így gyakorlatilag minden benne van, ami az induláshoz kell.
Elég vicces dolog P4-re Windows Servert rakni, szerintem a telepítő se indulna el. Nézd csak meg a Windows Server rendszerkövetelményeit.
Valami könnyű Linuxszal viszont jól járhatsz, pl. a fentebb említett Debian.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!