Linux telepítése?
Neked inkább a windows lesz a nyerő.
(Azon sem fog egyébként mindig minden működni :)
Oké, akkor tegyünk tisztába pár kérdést!
1. A kettő közül egyik rendszer sem úgy működik, hogy csak felteszed, és minden használható. Szerencsés esetben persze egyből felismer a rendszer minden hardvert, és van hozzá beépítve drivere. De ha nincs, akkor marad a keresgélés, utánajárás. Nem, ez nem Linuxos sajátosság, sz*ptam én már Windows 7 telepítéssel is 2 munkanapot, mire rátaláltam, hogy mi a bánatért nem jó az a driver, aminek jónak kellene lenni.
Ha szerencsésebb vagy, akkor meg a Linux sem arról szól, hogy naphosszat a fórumokat bújd. A munkahelyi gépemre például csont nélkül felment a Mint, semmit nem kellett buherálni. Az itthonin már beleszaladtam egy hálókártya-problémába. (Egyébként milyen alaplapod/hálókártyád van?)
2. Biztonsági másolatot MINDIG illik készíteni, oprendszertől függetlenül. Még FreeBSD-n is, pedig az híresen biztoságos rendszer. Ugyanis az ördög soha nem alszik: lehet, hogy véletlenül te magad törölsz valamit, amire még szükséged lenne. Lehet, hogy letörik a merevlemez olvasófeje, és végigkarcolja az adathordozó réteget. Stb. Az igaz, hogy vírusoktól Linux alatt nem kell rettegni, de a felhasználói tevékenységtől, meg a hardverhibáktól az sem véd meg. Tessék mindig másolatot tartani arról, ami még szükséges lehet!
Biztonsági mentést szoktam csinálni pendrive-ra kb hetente. Most találtam egy youtube csatornát, van rengeteg videó feltöltve az alapoktól: [link]
Hátha ettől okosabb leszek :-)
Győrben lakom.
Újra megpróbáltam, live módban elindítottam a telepítőt, de az ssd-n létrehozott szabad területen nem enged újabb partíciókat létrehozni, pedig mindent úgy csinálok, mint ahogy a Linux Mint Hu oldalán leírták, meg ahogy a srác nyomja a yt videóban a telepítésnél. Most a wifi működik, csatlakozott is a netre, ennek ellenére folyamatosan felbukkan egy ablak, hogy nincs internet kapcsolat.
Vidd már el szervizbe át a hulladék laptopot olyan nincs hogy a Windows minden gépen mást csinál meg kekhalal még a linuxot elinditod és van wifi nincs wifi.
Ha rossz a hardver akkor van kekhalal és bohockodik a Windows. Ilyenkor a Linux se mosolyog sőt van hogy 3 installációt csinálsz és 3 eltérő hibát kapsz.
Egyik se a szoftver hibája , ha a gépnek 2+2 az néha 5 akkor azt a szoftver nem tudja kezelni.
A Windows egy beton stabil oprendszer, gyors is, ha fagyogat akkor a gond a hardverrel van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!