Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Linux telepítése?

Linux telepítése?

Figyelt kérdés
Most lett végleg elegem a winfo$ból, kellene egy olyan oprendszer ami megbízhatóan működik. A Linux Mint fel lett dobva a gépemre a win mellé, de valamit elbaltázhattam, mert sok minden nem működik, nincs netkapcsolat, nyomtatót sem ismeri fel, stb. Kisérletezgetni, elolvasni 100 oldalt most nincs időm. Van rá esély, hogy találok olyan számtech szervizt, ahol vállalják a telepítést úgy, hogy minden működjön, ne kelljen fórumokon tökölni órákig, vagy csak windows oprendszerrel foglalkoznak inkább?

2019. júl. 28. 09:01
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
91%

Neked inkább a windows lesz a nyerő.

(Azon sem fog egyébként mindig minden működni :)

2019. júl. 28. 09:09
 2/14 A kérdező kommentje:
Pont most akarok megszabadulni tőle, elegem van a folyamatos rettegésből ha valamelyik nap elfelejtek valami fontos dologról biztonsági mentést csinálni és pont akkor lesz kék halál megint úgy, hogy csak biosból tudom újratelepíteni az egész szart, a rejtélyes hibákról, összeomlásokról és törölhetetlen programokról nem is beszélve.
2019. júl. 28. 09:29
 3/14 anonim ***** válasza:
#2 elhiszem, én sem használom már, de ha linuxozni akarsz, úgyis a fórumon fogsz kikötni, ez ezzel jár, ahogy kb minden.
2019. júl. 28. 10:08
 4/14 anonim ***** válasza:
15%
Maradj a windowsnal. Értem hogy van álom képed a linuxrol de amit most latsz az a valóság meg kell javítani hogy egyáltalán elinduljon.
2019. júl. 28. 10:49
 5/14 A kérdező kommentje:
Volt egy műanyag házas asus notim, 7 éve vettem. Eredeti Win 7, amit frissítettem win10-re. Egyszer se kellett újrarakni, kisebb hülyeségekkel, de működött. 3. gen i3 proci, 4 gb ram, idő közben kapott ssd-t. Újítottam, mert kellett egy olyan, amit napi szinten viszek magammal, legalábbis heti 3x biztos. HP elitebook, 500 e ft körüli kategória, fél év alatt másodszor kék halál. Megfigyeltem, hogy a win minden gépen más dolgokat produkál, van amelyiken használható, másikon ha nincs szerencséd vele néhány havonta teljes újratelepítés.
2019. júl. 28. 11:34
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Oké, akkor tegyünk tisztába pár kérdést!

1. A kettő közül egyik rendszer sem úgy működik, hogy csak felteszed, és minden használható. Szerencsés esetben persze egyből felismer a rendszer minden hardvert, és van hozzá beépítve drivere. De ha nincs, akkor marad a keresgélés, utánajárás. Nem, ez nem Linuxos sajátosság, sz*ptam én már Windows 7 telepítéssel is 2 munkanapot, mire rátaláltam, hogy mi a bánatért nem jó az a driver, aminek jónak kellene lenni.

Ha szerencsésebb vagy, akkor meg a Linux sem arról szól, hogy naphosszat a fórumokat bújd. A munkahelyi gépemre például csont nélkül felment a Mint, semmit nem kellett buherálni. Az itthonin már beleszaladtam egy hálókártya-problémába. (Egyébként milyen alaplapod/hálókártyád van?)

2. Biztonsági másolatot MINDIG illik készíteni, oprendszertől függetlenül. Még FreeBSD-n is, pedig az híresen biztoságos rendszer. Ugyanis az ördög soha nem alszik: lehet, hogy véletlenül te magad törölsz valamit, amire még szükséged lenne. Lehet, hogy letörik a merevlemez olvasófeje, és végigkarcolja az adathordozó réteget. Stb. Az igaz, hogy vírusoktól Linux alatt nem kell rettegni, de a felhasználói tevékenységtől, meg a hardverhibáktól az sem véd meg. Tessék mindig másolatot tartani arról, ami még szükséges lehet!

2019. júl. 28. 14:25
 7/14 A kérdező kommentje:

Biztonsági mentést szoktam csinálni pendrive-ra kb hetente. Most találtam egy youtube csatornát, van rengeteg videó feltöltve az alapoktól: [link]

Hátha ettől okosabb leszek :-)

2019. júl. 28. 16:05
 8/14 anonim ***** válasza:
55%
Hol laksz? Ha elhozod a géped, megcsinálom neked pár ezerért.
2019. júl. 28. 18:42
 9/14 A kérdező kommentje:

Győrben lakom.

Újra megpróbáltam, live módban elindítottam a telepítőt, de az ssd-n létrehozott szabad területen nem enged újabb partíciókat létrehozni, pedig mindent úgy csinálok, mint ahogy a Linux Mint Hu oldalán leírták, meg ahogy a srác nyomja a yt videóban a telepítésnél. Most a wifi működik, csatlakozott is a netre, ennek ellenére folyamatosan felbukkan egy ablak, hogy nincs internet kapcsolat.

2019. júl. 28. 22:01
 10/14 anonim ***** válasza:
69%

Vidd már el szervizbe át a hulladék laptopot olyan nincs hogy a Windows minden gépen mást csinál meg kekhalal még a linuxot elinditod és van wifi nincs wifi.

Ha rossz a hardver akkor van kekhalal és bohockodik a Windows. Ilyenkor a Linux se mosolyog sőt van hogy 3 installációt csinálsz és 3 eltérő hibát kapsz.

Egyik se a szoftver hibája , ha a gépnek 2+2 az néha 5 akkor azt a szoftver nem tudja kezelni.

A Windows egy beton stabil oprendszer, gyors is, ha fagyogat akkor a gond a hardverrel van

2019. júl. 29. 06:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!