Miért dobálja le a Flipes modem az asztali gépemet?
Sziasztok!
Szolgáltatót váltottunk kb. két és fél hónapja, egy ideig minden rendben ment, majd pár hét használat után egyszer csak elkezdte ledobálni az asztali gépemet a modem. Mintha be se lenne dugva a gép.
Hívtam a supportot, azt mondták, hogy indítsam újra, reseteljem, dugjam be a kábeleket másik portba, stb stb. Nem történt semmi. Kipróbáltam laptopról is, ha netán a gépem hálókártyájával lenne baj, de a hiba ugyanúgy jelentkezett laptopról is.
A probléma mára félig meddig elmúlt, viszont videojátékozás közben előjön szinte mindig, teljesen random. Van, hogy 5 perc után, van, hogy 1 óra után.
Ilyenkor teljesen újra kell indítani a modemet, mert netezni sem tudok. Aztán megint jó, viszont ha jön a játék, akkor borul minden.
A Flip reakciója annyi volt, abban maradtunk, hogy ha netán fennáll a hiba, akkor kiküldenek egy szakit, aki ránéz, és nyilván ha az ő oldalukon van a baj, akkor cserélik, megoldják, viszont ha az én oldalamon, akkor nekem kell fizetni.
Kérdés, lehet-e valamilyen rossz port beállítás a modemen belül? Mondjuk nem tudom mi, mert hozzá se nyúltam a hiba előtt, és működött jól.
Vagy tapasztalt-e bárki más ilyesmit? Valószínű kihívom a mókust, de bennem van, hogy visszaváltok az előző szolgáltatóra, mert bár drágább pár ezerrel, viszont a szolgáltatás az fix volt, nem ilyen random hol működöm hol nem.
Még annyi, hogy amikor a hiba éppen jelen van, akkor a wifi ettől függetlenül kifogástalanul megy, tehát mobil, laptop, akármi fel tud csatlakozni, és használni tudja a netet, de az asztali gép vergődik.
Köszönöm a válaszokat!
Mivel a Wi-fi a legagyáskor is megy - mint írod - lehet hogy más a probléma.
Másik UTP kábellel is lehet érdemes lenne megpróbálni.
Valami olyan loggoló-programot is érdemes lehetne feltenni, ami figyel a hálózatikártyára és loggolja amikor megszakad a kapcsolat, bár nem tudom gépi oldalon ebből mi deríthető ki...
#1: kicseréltetheti, de akár 5 másikra is. :-D
A Flip már csak ilyen, böngészésre meg IP TV -re úgy ahogy jó.
Ezek a Flip modemek kábelen és mobil hálózaton keresztül is csatlakoznak, mert egyik se bírná stabilan azt a sebességet.
Aztán ha sok csomag forgalom van, bizony előbb utóbb a kicsit szerény hardver teljesítményű Huawei HA-35-11 -es modem elkezdi megadni magát, és lefagy.
Ekkor újra kell indítani, és megy megint az újabb terhelésig.
#2 Volt másik kábellel is, akkor az úgy nézett ki, hogy egyszerre volt bedugva a modem is, meg a laptop is, ez ugye két külön kábelt jelent. Egyszerre dobálta le mind a két gépet a modem. :)
#3, és akkor mi a megoldás, ha az eszközük gagyi? Mert én is azt érzem, hogy kicseréltethetem millió másikra, de nem lesz megoldás, ha szoftveresen tré. Ezt a srác is mondta az imént a telefonban, amikor bejelentettem a hibát, hogy valószínű eszközcsere lesz, és meglátjuk. Ha megint nem jó, akkor valami szoftveres baj lesz, de nyilván nem nálam. Na ekkor mi lesz... :) (Költői kérdés)
Szerk.:
*egyszerre volt bedugva az asztali gép is, meg a laptop is, ez ugye két külön kábelt jelent.
Te is jól bevásároltad magad a bajok tengerébe kedves Ernő, inkább gyászoltad volna tovább Lalikát, a botsáskát.
Komolyra fordítva a szót, szólhatsz nekik egész nyugodtan, hogy hozhatják az új routert (modemet). Ha azzal is gond lesz, akkor meg válts vissza a korábbi szolgáltatódra, ahol legalább működnek is a dolgok. Egyébként ne lepjen meg hogy ilyenekkel találkozol, ugyanis a Flip gyakorlatilag a Telekom, csak csináltak egy leányvállalatot.
Felhívtak, jó fejek voltak, elmondták őszintén, hogy a modemjük olcsó, nem arra van kitalálva, hogy nagy adatforgalmat lebonyolítson, hanem átlag netezésre. Kérdezte milyen játék, mert mondta, hogy van pár játék, amiről tudnak, hogy a felhasználóiknak bajuk van. Ledobálja, laggol, stb stb.
Kicserélheti másikra a modemet, de nem hiszi, hogy megoldás lenne, úgy hogy innentől fogva az én döntésem, hogy élek így vele ahogy van, vagy visszamegyek a régi szolgáltatóhoz. De igazából játszanom sem kell, mert patcheli a játékot a Uplay vagy akármi, aztán ott is bármikor elköszönhet a modem.
Hát ez van. Mindegy, aki Flipes, vagy abban gondolkodik, annak ez egy tanulságos kérdés, hogy ha van ilyen jelenség nála is, akkor miért van, vagy ha váltana szolgáltatót, akkor vállalja-e azt, hogy a modem néha elbúcsúzik.
Azért köszi a reakciókat, további kellemes hetet, üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!