Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Apache2 servert hogy lehet...

Apache2 servert hogy lehet megcsinalni hogy lanon kivul is tudjanak ra csatlakozni?

Figyelt kérdés

szoval linuxot futtatok virtualboxban es bridgelt kartyara van rakva az adapter settings.

probaltam a routeren (pontosan egy Asus RT-AC1200G+) port forwardingot csinalni 80as portra (masfele porttal is probaltam nem ment) es belso ip nek a linux vm ifconfigos eth0 inet ip jet adtam meg (szinten probaltam router wan ip vel meg massal is de nem ment),

apache2 configjat is beallitottam ugyanarra az ipre/portra , bongeszo urlben az ip utan kettospont es a portot is odairtam.

var/www/html mappaban van az index.html amit szeretnek megjeleniteni ,

sajat halozatomon tokeletesen mukodik meg wlanrol is, azaz telefonrol is fel tudok csatlakozni az adott ipn meg porton keresztul

sot meg egy masik virtualis geprol is, de egyszeruen lanon kivul senki nem tud feljonni ra ugyanarrol az ip rol,

a router tuzfala biztos nem blockolja mert letiltottam ugy is megprobaltam es meg vagyok rola gyozodve,

amit viszont nem ertek h a [link] teljesen mas ipt ir ki sok helyen olvastam h ezzel valami gáz lehet de egyáltalán nem értem mi a helyzet,

pls help

koszi szepen elore a valaszokat!

2019. júl. 10. 15:03
 1/3 anonim ***** válasza:

" [link] teljesen mas ipt ir ki"

Mihez képest ír ki mást?

Akármilyen más géppel/programmal működött mostanában a port forward? Szerintem csak simán szolgáltatói NAT mögött vagy, azaz nincs egyedi IP publikus címed, hanem osztozol rajta másokkal. Ezt telefonhívással kiderítheted és kérni tudod, hogy saját IP címet kapj.

2019. júl. 10. 16:26
 2/3 anonim ***** válasza:

"az eth0 inet hez kepest ir mast

szoval azt gondolod hogy dinamikus ip cimem van es ezert nem mukodik?"

Ha azt gondolnám, akkor azt írtam volna.. :)

Azt gondolom, hogy nincs saját IP címed, mert a szolgáltató NAT mögé tett téged. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy egy IP címen osztozol még sok más háztartással, így esélytelen, hogy kívülről elérjenek direct kapcsolattal.

2019. júl. 10. 21:27
 3/3 A kérdező kommentje:
köszi szépen!
2019. júl. 12. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!