Miért nem csatlakozik a wifire?
Szoval nemreg, vagyis kabe 1 honapja vettem uj telot. Samsung galaxy A70. Eddig semmi problema nem volt, tegnap elment az aram, igy a wifi kabe 10 percre kikapcsolt. Utana mar nagyon rossz minosegu volt. Most reggel probaltam racsatlakozni, de nem sikerült. Minden masik eszkozt sikerult csatlakoztatni. Beirom a jelszot es azt irja ki, hogy helytelen a jelszo, de nem valtozott meg. Probaltam ujrainditani a telot es a routert is, de semmi sem segit.
Olvastam, hogy az ujratelepites segitene, de nagyon sok adat van a telon, es nem szeretnem megint a fel napot arra hasznalni, hogy minden zenet es kepet attegyek. Meglehet ezt meg valahogy itthon csinalni, vagy vigyuk el szervizbe?
Valószínűleg az áramszünetben nem a telefon sérült, így azt kár szervizbe vinni.
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__internet__9..
Itt írtam a témáról, talán ez a megoldás segít.
Ha nem, mert eleve a csatlakozás a probléma, azaz soha nincs "csatlakoztatva" 1mp-ig sem, akkor célszerű törölnöd a wifid beállításait a beállítások közül (jelszó, minden) és újra beírni.
Amennyiben korábban fix IP-t használtál itt vagy ott és most valamiért valamelyik eszköz átállt DHCP-re, elképzelhető, hogy IP ütközésed van, ezért is érdemes fix IP-vel dolgoznod, hogy ez se fordulhasson elő.
A "net rossz minősége" a modemben keresendő. Ha arra direktbe dugsz LAN kábelen számítógépet és jó a net, akkor jó a net. Ha ott is lassú, hívd a szolgáltató hibaelhárítóját.
Elképzelhető amúgy, hogy pl. az áramszünet miatt a net új IP-t kapott, sőt a DNS-t is olykor cserélgetik. Így ha a modem bejövő részénél fix IP van beállítva és nem dinamikus, akkor ez is okozhatja a net problémáit.
A wifi... sok modern készülék a WEP kódolást már nem támogatja, míg sok régi csak azt támogatja és a WPA-t nem. Ilyenkor érdemes a fix IP-t választani, letiltani a wifi nevének sugárzását (ez egy plusz biztonság) és a DHCP-t is a routeren. Így aki tudja a wifi nevét (ha letiltottad), az tud csak csatlakozni, ám IP-t nem kap, tehát találgathat (ezért érdemes nem a szabványt 192.168.0.1 megtartani, hanem pl. 192.168.30.55, mert a kutya nem próbálkozik ennyit), majd ha csatlakozott is (ami mobilok esetében IP nélkül nem megy), akkor még a jó IP-t ki kell találnia, amin a router van.
Szóval tesztként először a kódolás letiltását javasolnám, valamint az IP-ütközések ellenőrzését, a jó kiosztást. Ha a teszt sikeres és csatlakozik a telefon, akkor állíthatod vissza a kódolást (persze törölve a wifi beállítást a telóban, vagy kézzel módosítva).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!