Eddig nem volt semmi gond, most tiltja a blogom webcímét megosztani, közzétenni a Facebook, miért?
Mert a Facebooknál eluralkodott a káosz.
A vezetést egy dolog érdekli: minél több pénzt lehúzni a felhasználókról, minél kevesebb kiadás árán. Az, hogy mellette mindennaposak az adatvédelmi botrányok, egyre instabilabb a rendszer, vagy épp halálra dolgoztatják azt a kis számú moderátort (ma volt róla cikk az Indexen), az őket nem érdekli. Ez az oldal nem a felhasználókért van, hanem a profitért.
Ja, és igen, nagy divat a gépi tanulás, "mesterséges intelligencia" (aminek igazából köze nincs még a mesterséges intelligenciához, de felettébb menő így hívni), meg a hasonlók. Csak ezekkel a technikákkal az a baj, hogy megbízhatatlanok. Viszont olcsóbb, mint embereket fenntartani a moderálásra. Ezért aztán lazán ráengedik a Fb-ra a félig működő cenzúra-AI-t, ami aztán agyba-főbe elkezd tiltani egy halom olyasmit, ami baromira nem káros tartalom.
Ismerősömnek a NES-es fénypisztolyt kimoderálta a Fb, mondván tiltott fegyverkereskedelem. Egy informatikai blogot meg mindig "kiskorúak számára károsnak" bélyegez. Hát nem tudom... én még nem láttam tinit belehalni abba, hogy a Linuxról ovlas cikket. :D De a debil algoritmusuk már csak ilyen.
Esetleg lehet jelezni a Facebooknak, hogy kissé túllőttek a célon, de a tapasztalat az, hogy felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!