Port forwarding után miért marad zárva a port?
Figyelt kérdés
Sziasztok. Szeretznék egy ARK dedikált szervert futtatni, hogy 2 másik barátommal játszunk, mert a nem dedikált korlátoz minket. A szervert elindítom és tudok rá csatlakozni, viszont a barátaim nem látják és meghívni se tudom őket. Megnéztem a portot és annak ellenére hogy forwardingoltam valamiért zárva marad. (több ember is megnézte, azt mondták hogy jól csináltam szóval nem én hibáztam. A következőket próbáltam meg (közben mindegyiknél futott a szerver hogy a port biztos használatban legyen): kikapcsoltam a router és a gép tűzfalát és a vírusvédőt is, a DMZ-t is beállítottam, próbáltam úgy is hogy mindet egyszerre. Próbáltam másik számítógépről is, átírtam a local ip címet a másik gépre, ott se jó. Próbáltam másik routerrel, azzal se működött. Felhívtam a szolgáltatót hogy megbizonyosodjak róla hogy nem vagyok-e NAT mögött, azt mondják nem. Az ip címem dinamikus mivel fix ip címet a telekom nem biztosít csak üzleti ügyfeleknek, viszont azt mondták hogy ettől függetlenül még mennie kéne a portnak. Hamachival is próbáltam a szervert viszont úgy én se tudok belépni, pedig a szerver hiba nélkül fut.2019. máj. 24. 18:52
1/4 anonim válasza:
Én arra tippelek, hogy ebben az esetben a szerverrel van valami probléma. Nem lehet, hogy csak helyi hálózatról fogad kéréseket?
2/4 anonim válasza:
Hasonló problémával szembesültem régebben egy másik játéknál. Ott a probléma a szerver és a játék verziójának az eltérése volt a probléma.
De gondolom, hogy mind a kettőből a legfrissebb van letöltve nálad.
3/4 A kérdező kommentje:
lehetséges, ugye nekem a router kiosztott egy helyi ip-t azon kell portot nyitni, viszont a helyi ip és a global ip más. A port forward vizsgálók a global ip-n vizsgálják a portot viszont ott nem tudom hogy kell portot nyitni
2019. máj. 24. 21:06
4/4 anonim válasza:
Utobbi mondatod miatt egy kis tisztazas:
Routerben a portot rairanyitod a helyi ip-dre.
Ekkor aki a wan ip-dre akar csatlakozni azon a porton, arrol a router tudni fogja, hogy melyik gepre kuldje.
Tehat ez teljesen normalis, hogy kulso ip-t adod meg a csatlakozando felnek, a routeren meg helyire forwardolod (iranyitod at a portot).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!