Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért ilyen pocsék az Internet...

Miért ilyen pocsék az Internet Explorer?

Figyelt kérdés

Lassan tölti be az oldalakat; egyes videók akadoznak-szaggatottak, vagy nem lehet őket teljes képernyőre állítani; bizonyos oldalak be sem töltődnek, vagy ha mégis, hibásan; pl. a Gyakorikérdések.hu, vagy az Eredmények.com is gyakran lefagy 8-10 másodpercre a betöltődés után; a Google térkép is csak vánszorog. Van, hogy megjelenik egy üzenet, miszerint a böngészőm nem támogat bizonyos funkciókat, stb.

Amikor a Google Chrome-mal próbálkozom, minden simán megy. Mások is azt javasolják, hogy térjek át végleg a Chrome-ra, mert az IE már elavult.

Igen ám, de én már 12 éve használom az Explorert és megszoktam. Ráadásul ide vannak elmentve a kedvenceim, ennek a funkcióit ismerem és kedvelem, míg a Chrome-on egy csomó lehetőség hiányzik, ami az Exploreren megvan.

A kérdésem az, hogy a gyártó, vagy az üzemeltető (vagy mit tudom én, kicsoda) miért nem javítja ki a hibákat? Nem igaz, hogy nem képesek ezeket a technikai problémákat orvosolni. Ha otthon elromlik a vízcsap, akkor sem költözöm csak emiatt másik lakásba, ahol jól működik, hanem hívok egy vízszerelőt és rendbehozatom. Ez lenne a normális, nem?

2019. máj. 9. 20:34
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Tehát a funkciók 90%-a benne van más böngészőkben is, ami nincs, az pedig kiegészítőkkel pótolható. Az IE támogatása vélhetően hamarosan teljesen meg fog szűnni, így már biztonsági frissítéseket sem fog kapni (funkciófrissítéseket már évek óta nem kap). Érdemes lenne kipróbálnod több böngészőt is a legismertebbek mellett, pl. Operát, Vivaldit, Brave-et, valamelyik biztosan megfelel az elvárásaidnak.
2019. máj. 9. 22:14
 12/16 anonim ***** válasza:
Érdekes, nálam nem produkálja ezeket a hibákat, pedig gyakran használom az IE-t. Még csak soha nem is tapasztaltam ezeket amiket leírtál, pedig már régi motoros vagyok.. Lehetséges, hogy a te gépeden van valami bibi. Esetleg egy Windows újratelepítés lehet, hogy megoldaná.
2019. máj. 10. 12:35
 13/16 anonim ***** válasza:
Amúgy az fel sem merült még benned, hogy esetleg nálad lehet a hiba? Mert, ha mindenkinél jól megy, nálad meg szh.ar az mégis csak okod adhatna némi gyanakvásra..
2019. máj. 10. 13:33
 14/16 anonim ***** válasza:
Amúgy meg te is nagyon értelmes ember lehetsz, ha kijelented valamiről, hogy pocsék csak azért mert nálad hibásan fut. Annak viszont 1001 oka lehet, hogy nálad miért fut hibásan. Lehet akár hardveres vagy szoftveres oka is, amire nehéz így látatlanban rájönni. Azért javasoltam a Windows újratelepítést, mert az a szoftveres probléma nagy részét megoldhatná, de ha továbbra is szhar marad, akkor lehet hogy valami hardveres gond okozza ezt nálad,ami pont az Internet Explorernél jön elő valami miatt.
2019. máj. 10. 13:40
 15/16 A kérdező kommentje:

Mindenkinek kösz az infót! :)

#12-#14: Elmondtam ezeket a hibákat a szervizes srácnak, de csak legyintett és azt mondta, hogy az Explorer úgy sz@r, ahogy van, nem érdemes erőlködni vele. (Lehet, hogy a te Explorered ez alól kivétel.) Jövőre újra lesz telepítve a Windows: a 7-es helyett 10-es lesz.

2019. máj. 10. 22:57
 16/16 Laylah ***** válasza:
Kiegészítés: a Bejelentkezés funkciót bár nem vagyok benne biztos, hogy mit takar, de Firefox-ban be tudsz regisztrálni egy e-mail címmel, és onnantól kezdve bármilyen gépről jelentkezel be a böngészőbe, automatikusan betölti a beállításaidat, könyvjelzőket, előzményeket, bővítményeket, kiegészítőket, mentett jelszavakat, még a kinézetet is.
2019. jún. 11. 13:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!