Milyen technikával készült az alábbi animált videó, és saját gépen meg tudom csinálni?
Például ez.
Sima PC-n lévú alapprogramokkal tudok ilyen videót szerkeszteni,és felrakni a facebookra? Például windows movie maker-rel?
Tudnátok segíteni? Megköszönném. :)
17/lány
A Movie Makert én nem nevezném „sima PC-n lévő alapprogramnak”, de lehet, hogy valóban XP-n dolgozol még... az a fő, hogy megvan. Tulajdonképpen egyáltalán nem értem, hogy mi a problémád. Valaki rajzolgatott egy képszerkesztővel, és nemcsak a teljesen kész képeket mentette el, hanem munka közben a részben megrajzolt állapotukat is -- illetve, ha esze is volt, akkor fordítva csinálta, és a több rétegen megrajzolt teljes képek rétegeit utólag kikapcsolgatva mentette el a különböző fázisokat. Ezután a képeket megfelelő hosszúságban berakta a videószerkesztőbe, renderelte, és kész.
Az XP alapkészletében tudomásom szerint nincs képszerkesztő, csak a Paint az, ami a maga szánni való szintjén, de egyáltalán alkalmas legalább az első módszer megvalósítására. Ha rám hallgatsz, nem erőlteted az alapprogramokra korlátozott alkotást. Itt egy nagyon egyszerű képszerkesztő:
Ingyenes, kicsi, magyarul is tud, és ami a legfőbb: Lehet benne rétegeket használni, vagyis alkalmas a módszeres munkára. Szívem szerint ajánlanék sokkal jobbakat is (Gimp, Krita), illetve vektorgrafikus megoldást is javasolnék (Inkscape), de ezek egyrészt elég nagy méretűek, másrészt a tapasztalatlanságod okán egyelőre alighanem csak kínlódnál velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!