Apukám át akarja kábelezni az egész lakást, hogy az ő gépe és az én laptopom kábelről kapja a netet és ne wifiről. Ne kapjunk wifi sugárzást. Igaza van? És akkor én telorol hogy legyek? Wifi ki lesz kapcsolva.
Semmi sem támasztja alá, hogy káros lenne.
Persze ettől még nincs bizonyítva az hogy nem káros.
Viszont annál sokkal több sugárzás ér már amúgy is. Pl mobil tornyok. Szomszéd wifi. Bluetooth. Vezeték nélküli egér, billentyűzet. Stb.
A mikró is káros ha bedugod a fejed, a wifi is káros ha lenyeled az antennáját.
Nem tudom, sosem értettem azokat akik lusták utánanézni valaminek, helyette vakon félnek tőle. Rád is igaz félig meddig, eszedbe sem jutott erről kutatást olvasni, vagy mutatni apádnak, helyette egy teljesen hiteles kutatócsoportokból álló fórumra kiírtad a kérdést.
Közel sem olyan káros, mint sokan gondolják, főleg 2,4 és 5 GHz-es tartományban. Mondhatni észrevehetetlen. Jegyzem meg, ha majd bejön az 5G, attól kezdhet félni. Ugyanis azzal kapcsolatban már több (nem brit) tudós is igen szkeptikus.
Szerintem így lenne a legjobb megoldani: Az asztali gépek kábeles netet kapnak, akárcsak a fix helyen lévő laptopok. Délután pedig ha otthon vagy, és nincs tanulnivalód, akkor lefekvésig bekapcsolva van a WiFi. Így se délelőtt, se éjszaka nem érnek a "káros" sugarak. Plusz a legtöbb routerben állítható a sugárzás erőssége. Nyilván minél kisebb a sugárzás erőssége, annál gyengébb lesz a jel is, de egy jól elhelyezett routerrel lehet simán megoldható az egész ház lefedése még így is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!