A facebook hogyan fér hozzá, a google keresésekhez?
Először amikor megnyitod a google-t, megjelenik egy adatvédelmi tájékoztató. Biztos hogy nálad is megjelent. Kipróbálhatod úgy hogy inkognitó módban nyitod meg a keresőt.
Illetve milyen böngészőt használsz? Ha chrome-ot, olvasd el a névjegynél az ÁSZF-et. Bár én nem olvastam el, de biztos vagyok benne, hogy benne van ez amit tapasztalsz.
"És ehhez én/mi mikor járultunk hozzá?"
Akkor fogadtad el amikor regisztráltál a Facebookra.Van egy jó hosszú szöveg amit felhasználási feltételeknek és adatvédelmi ismereteknek hívnak de azt senki nem olvassa el csak belerakja a négyzetbe a pipát és örül hogy már fenn is van Facebookon.
A weboldalakon elhelyezett követők segítségével fér hozzá a Facebook és más oldalak a meglátogatott oldalak listájához.
A Ghostery használatával ezt el lehet kerülni, képes a követőket blokkolni, amióta használom, azóta nincs a Facebookomon releváns reklámpost.
Az 5-ös jól mondja, viszont szerintem a ghostery tapasztalatom szerint a beállításaitól függetlenül semmire sem jó. Privacy Badger + Ublock Origin kombót érdemes alkalmazni.
Egyébkén nem a csak a Facebook csinálja ezt, hanem gyakorlatilag minden nagyobb IT cég (pl. Twitter, Amazon). Plusz ha a böngésződ megjegyzi az előzményeket, abba is belelátnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!