Furcsa levelet kaptam az e-mail címemre, állítólag a Microsoft-tól, mi lehet ez?
Több freemail-os e-mail címem van, ma az egyikre érkezett egy levél.
A feladó neve: Hanan Gaber Hassona Ali
Tárgy: Microsoft utolsó figyelmeztetése
Erről a címről írt: hgali@mcit.gov.eg
Ez a levél:
Tisztelt Microsoft-felhasználó!
A Microsoft e-mailje 2,5 GB-os extra kvótával fut a domainhez.
A Microsoft szolgáltatás használatának folytatása Kattintson ide és frissítse kvótáját, hogy elkerülje a webes levél törlését.
Ennek elmulasztása esetén a Microsoft e-mail fiókja a következő 24 órán belül letiltja a bejövő üzenetek fogadását.
MICROSOFT 2019 frissítés.
Copyright © 2019 Microsoft Web Mail. Minden jog fenntartva
A "Kattintson ide" kék színű és alá van húzva! Nem kattintottam sehova. Mi a fene ez? Kapott már valaki ilyen levelet?
"hgali@mcit.gov.eg" Hú de hihető email cím. Mert ugye a Microsoft alkalmazottak nyilván egyiptomi domain-ről írnak. És mi köze lenne a Microsoftnak az email-jeidhez? Mi a fene az a kvóta? És a kedvencem: mi a fene az a copyright a végén? :D
Igen, ahogy írták mások, természetesen kamu. Véletlenül se kattints rá. Ja és ajánlott minél hamarabb biztonságosabb email domain-t keresni, a freemail a legrosszabb, de a citromail sem jobb, szóval a magyarok nem jeleskednek e téren. Gmail a leglogikusabb választás manapság, de Yahoo is megbízható. Ilyen pocsék átlátszó email-ek, mint amit kaptál, nem jutnak át egy jóravaló szolgáltató spam szűrőjén.
Köszönöm a válaszokat!
A levelet azért nyitottam meg, mert a munkám miatt gyakran kapok leveleket külföldről új, számomra ismeretlen e-mail címékről is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!