Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Már ciki a facebook?

Már ciki a facebook?

Figyelt kérdés

MIért van az, hogy újabban nem raknak ki új bejegyzéseket (nyilvánosan) az emberek? Mármint olyanok, akik pár évvel ezelőtt még kisebb-nagyobb aktivitással tettek fel akár magukról valamit, akár olyasmit, ami érdekli őket, szóval megosztásokat is.... És úgy 2-3 éve sokan szó szerint semmit....

40 év körüli korosztályú ismerősökről beszélek.... Tehát nem változott meg extrém módon egyszerre mindnek az életmódja, hogy arra lehessen fogni, jelenleg épp annyira elfoglaltak, mint néhány évvel ezelőtt. Mert ha mondjuk az a korosztály lenne, aki akkor iskolás volt, most meg ezerrel dolgozik és gyereket csinál, az más. De ezek elég stabilan ugyanazt teszik, amit akkor.

Akkor gyakran elejtettek nyilvánosan infókat magukról, hogy hol voltak, kivel, épp mi történik az életükben, most meg síri csönd mindenkinél.

Vajon már ciki ez a kitárulkozás és nem csinálják?

Vagy csinálják, csak nem nyilvánossá téve, hanem hogy csak az ismerősök lássák?

Vagy mi lehet az oka?

(Én egyébként nem vagyok tag, csak egy ritkán használt kamuprofilom van...)

2019. márc. 7. 08:55
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Nincs semmiféle pszichológiai problémám. Néhány szervezet és cég friss hírei miatt regisztráltam sok éve. Valamiért akkor sok információt facebookon tettek először közzé, ráadásul volt amit csak ott, kvázi rákényszerítve a velük kapcsolatban állókat, hogy regisztráljanak, ha naprakészek akarnak lenni. Ma már ez szerencsére nincs így, hogy az az egy a forrás, de az elmondható, hogy sokszor még mindig ott tesznek közzé ELSŐRE bármit.

Ismerősökkel kapcsolatban pedig arról van szó, hogy én szoktam a gimis osztálytalálkozót szervezni. Mindenkinek megvan vagy az email címe vagy a telefonszáma. Nemrég bejelentkeztem mindenkinél, hogy hamarosan találkozó lesz. De elég sokan nem reagáltak még semmit! Olyanok is, akik eddig minden osztálytalálkozón részt vettek. Hát én galád ironkodom, pironkodom szégyenemben, hogy ezt merészeltem tenni, de végül a kamuprofilommal megnéztem a nem jelentkezők face profilját. Teljesen beteges cselekedet volt ugye? (Komolyan nem vagytok normálisak!)

És igen, azt látom, hogy még az előző osztálytali idején bőszen posztolgattak az utazásiktól kezdve a családjukról, aktuális párjukról, aznapi főztjükről, hogy mit játszottak vagy olvastak épp..... Viszont jó pár éve semmi nyilvános. Semmi! Nagyjából egyiknél sem aki nem jelzett vissza még.

Még odébb a találkozó, bár hogy hány helyet foglaljunk és hol, jó lenne tudni mielőbb a létszámot.

Annyira nem akarom még őket következő levéllel vagy sms-el zaklatni. Azért hamarosan fel is fogom hívni azt, akinek tudom a számát és még nem írt.

Viszont érdekes, hogy a facebookon sem tűnnek aktívnak, talán a nem jelentkezésüknek is az lehet az oka, amiért ott sem aktívak...?!

2019. márc. 11. 09:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!