Hogy tudom a kábelmodem mac címét megváltoztatni? Szóval hogy tudom megoldani, hogy a központban regisztrálva legyen. (Van működő mac címem is hozza, azt szeretnem ráírni.
Hogy tudom a kábelmodem mac címét megváltoztatni?
Szóval hogy tudom megoldani,hogy a központban regisztrálva legyen. (Van működő mac címem is hozza,azt szeretnem ráírni.
Akkor hogy szokták azonosítani a központban? Ez a szolgáltató itt,és pár környékbeli faluban van.
A könyvében ilyenről nincs szó.
A modemen világít az oda,és a vissza adat led is,de az online led nem.
Mi lehet a probléma? És ha a szolgáltató nem sugározza a netet,akkor azt hogy oldják meg,hogy nálam ne legyen?
(Kábel netről van szó)
A modem megkap egy configot a szolgáltatótól, belső TFTP-n, abból fogja tudni a sávszélességet és egyebeket. Ez a config a beregisztrált usernév és kábelmodem MAC alapján fog menni. A modem belső, szolgáltató felé prezentált MAC címét te nem fogod tudni átírni, ha megszakadsz sem.
Továbbra is az a kérdés: mi a fenéért nem a szolgáltató modemét használod és mi a fenéért nem regisztrálod a modemet normálisan?
DS/US azért világít, mert a modem próbál kapcsolódni és a csatornát ugyan megtalálja, de a configot nem kapja meg.
Ha nem fizeted a netet, akkor vagy ugyanúgy lehúzzák a kábelt, vagy kitiltják a modemet és a felhasználódat (akkor pedig hiába próbálkozol más modemmel), vagy szintén tesznek a kábelre egy frekvenciaszűrőt.
Amúgy "olcsó net" - erről annyit, hogy ha törvénytelen módon akarod megkerülni, hogy fizess a netért, remélem megbüntetnek. Elég olcsó itthon a net, nem ezen kell spórolni.
Ugyan miért büntetnének?
Aki a szomszéd nyilvános wifijere kapcsolódik,azt is megbüntetik? Vagy aki felvesz az utcán egy ezrest a földről?
Az igaz,hogy olcsó lenne,de nem ez,hanem a többi szolgáltató,ami itt nem elérhető sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!