Router firmware frissítést (Gyári --> OpenWRT) mennyire nehéz elrontani?
Szóval frissítettem már a router firmware jét, de akkor csak egy egy verzióval frissebb gyári firmwaret raktam fel, nem OpenWRT t. Mennyire nehéz elrontani és tönkretenni a routert?
Router: TP-Link TL-WR841ND V8 (International)
OpenWRT: [link]
Az jó, ha a Firmware upgrade menüpont alól próbálom meg frissíteni vagy, máshogyan kell?
Köszi, ha segítesz :D
Ja még valami:
Az internet kapcsolódás ugye menni fog?
- Internet:DIGI Net 100
- Kapcsolódás: PPPoE / Russia PPPoE
Nem nehéz téglát csinánlni belőle... :-)
Azt kell előtte megtudni, hogy ilyen esetekben a gyári firmware hogyan állítható vissza akkor is, ha amúgy már semmilyen módon nem férsz hozzá.
Ez típusonként eltérő, pl. nekem cisco-m volt, ott úgy ment, hogy össze kellett kötnöm egy olyan géppel, ami tftp szerverként üzemelt, és a gyári firmware-t egy bizonyos filenévvel szolgált ki egy bizonyos IP tartománynak. Ott letöltötte, újraindult, és kezdhettem újra a mókolást.. Erre az esetek 90%-ban nincs szükség, de ott az a 10.
Ja, és nem árt, ha van valamilyen tartalék neted (mobilnet, pl.), ha behalt a cucc, hogy legalább megoldásokat tudj keresni.
Amúgy igen, a WRT firmware-ek tudnak PPPoE csatlakozást, természetesen.
Gyakorlatilag nem veszélyesebb, mint egy frissebb gyári verziót felrakni.
Ugyan úgy menüből (!VEZETÉKES KAPCSOLATTAL!) kell, mint a gyári firmware -t.
Az IP cím ugye megváltozik. Mert a gyári IP: 192.168.0.1, az OpenWrt gyári IP meg 192.168.1.1
A legfontosabb hogy hardververziónak megfelelő legyen az OpenWrt, és a factory.bin végű kell mert a sysupgrade.bin már fent lévő OpenWrt verzió frissítésére szolgál.
Még annyi, hogy ha valamiért vissza akarsz térni a gyári verzióra. Semmiképp sem jó az a verzió, amit a gyártó oldaláról letöltesz. ÚN vágott vagy webrevert firmware kell majd.
Ja és természetesen megtalálod PPPoE csatlakozási lehetőséget is. Van hozzá magyarító csomag is, ha úgy könnyebben eligazodsz.
Köszi mindenkinek a választ, ment a zöldkéz :)
Majd holnap írok, hogy sikerült e
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!