Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ha nem seedelem a torrenteket,...

Ha nem seedelem a torrenteket, hanem 100%-nál azonnal törlöm, akkor büntethetnek a letöltésért?

Figyelt kérdés
Nem használok VPN-t, és az érdekelne, hogy lehet-e bajom a letöltések miatt. Mivel nem szoktam seedelni, tehát másokkal nem osztom meg,amit leszedtem, kizárólag magáncélra használom, amit letöltöttem, ezért elvileg nem lehet büntetni, ugye? Azért is érdekel, mert a havi letöltésmennyiségem így ugye igen magas, ami szemet szúrhat akár a szolgáltatónál,akár a hatóságoknál. Kell VPN szerintetek? Az a bajom vele, hogy lassítja a letöltést, de lehet így is szükség volna rá. :D

2019. febr. 25. 09:33
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
41%
Én legutóbb kaptam figyelmeztetést valamilyen forgalmazótól, mert filmeket töltöttem le Ncore-ról, ennyit erről a torrentezésről..
2019. febr. 25. 15:26
 12/17 anonim ***** válasza:

Bizonyítékot linkelj, vagy meg sem történt. Kivéve ha nem Magyarországon élsz, Angliában csinál ilyet egy-egy netszolgáltató, de az is csak figyelmeztet és nem büntet.

Kizárt, hogy egy forgalmazó megtudja az IP-címedből hogy te ki vagy, és az előfizetés címére levelet küldjön. A szolgáltató csak hatóságnak adja ki az adatokat, de akkor nem egy forgalmazó keres.

2019. febr. 25. 15:36
 13/17 anonim ***** válasza:

Magyarországon - mivel (mint azt már #2-es hozzászólásomban alátámasztottam) a magáncélú film- és zeneletöltés legális - letöltésért nem fogsz kapni figyelmeztetést (legalábbis hivatalosan, postai címedre szóló levelet).

Maximum valamilyen huncut ügyvéd próbálkozhat be (hátha beijed a felszólított delikvens és fizet) - erre is volt már rá példa, pont itt a Gyakorikérdéseken veséztük ezt ki:

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerde..

2019. febr. 25. 16:00
 14/17 A kérdező kommentje:
igazából eddig nem aggódtam ezen, de az újabb filmek már fent vannak 4k-ban, és mivel 4k HDR tv-m van, ezért nyilván így szeretjük nézni. egy ilyen film 50-60 giga általában, havi 10-15 ilyen és az egyéb netezési tevékenységekkel 8-900 gigás forgalom jön ki havonta. Nem tudom a mostani törvényeket, de azt hiszem 2013-ban például még nem volt köteles kiadni egyetlen netszolgáltató sem az adatokat a hatóságoknak. remélhetőleg először figyelmeztetnek,ha ez gond lenne, és gondolom,ha ilyen lenne, akkor hasznos lehet egy vpn program.
2019. febr. 26. 08:12
 15/17 A kérdező kommentje:
a másik, amin még elgondolkoztam, hogy ha még fel is töltöm (akár seeddel, akár letöltés közben), akkor sem kereskedelmi céllal teszem (ingyen csinálom), szóval emiatt csak nem lesz bajom.
2019. febr. 26. 08:14
 16/17 anonim ***** válasza:

"2013-ban például még nem volt köteles kiadni egyetlen netszolgáltató sem az adatokat a hatóságoknak"

A szolgáltató mindig is együttműködésre volt kötelezve a nyomozóhatósággal/bírósággal/ügyészséggel/nemzetbiztonsági szolgálattal

"156. § (16) Az elektronikus hírközlési szolgáltató az adatkérésre külön törvény szerint jogosult bíróság, ügyészség, nyomozó hatóság, illetve az előkészítő eljárást folytató szerv, valamint nemzetbiztonsági szolgálat törvényben meghatározott feladatai ellátásának biztosítása céljából, kérelemre köteles megállapítani és részükre továbbítani a felhasználóval és az előfizetővel kapcsolatos, a forgalmi adatokon kívüli helymeghatározási adatokat."

Forrás: 2003. évi C. törvény ( [link] )

2019. febr. 26. 11:35
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :D
2019. febr. 27. 07:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!