Telekom ADSL internetem van, Telekom Speedport W724V digitális elosztóval. Úgy vettem észre, hogy két szobával odébb már alig van wifi jel. De van rajta Telekom Fon is, ami ugyanezen a helyen erősebb jelet ad. Tudok állítani a menüben, hogy a "normál" jel is erősebb legyen? Ha igen, hogyan?(nem akarok másik routert)
Veszel egy Wlan repeater készüléket amit olyan helyre teszel ahol még elérhető a hálózat stabilan, a repeaterbe beállítod szépen hogy csatlakozzon a hálózatra és akkor az tovább erősíti.
Egyébként a modemek amik roputerek is egyben abba is be lehet állítani az erősséget. Amennyire tudom 20 méterre vannak álítva gyárilag de kb 100-120 méterre lehet növelni maximálisan. Mivel minden ilyen router más így nem tudom pontosan melyiket hogyan kell, de a beállításokban biztosan megtalálod.
2019. febr. 9. 17:01
2/6 anonim válasza:
Rakj rá olyan firmwaret (OpenWRT például) amivel lehet növelni a teljesítményt. A gyári firmwarekel (általában) nem lehet.
2019. febr. 9. 17:07
3/6 anonim válasza:
Router nem jöhet szóba azt mondod, akkor ez: [link] vagy egy AP amit repeaternek konfigolsz, de a router is tudja, de ha az nem kell..
2019. febr. 9. 17:10
4/6 A kérdező kommentje:
De a Telekom Fon szinte max jellel megy, tehát a router képes rá.
2019. febr. 9. 17:10
5/6 anonim válasza:
A telekom fon a tőletek messzebb eső adótoronyról jön, annak a szektor antennájától, jó hogy belövi a házatokat, ami meg gyenge, az a routeredtól.
2019. febr. 9. 17:12
6/6 anonim válasza:
A router képes, de attól még a gyári firmware nem biztos, hogy engedi. Ez például olyan, mint te. Ez is a biztonság érdekében van (mivel bizonyos teljesítmény fölött már illegális, de ha csak be nem jelentik akkor senkit se érdekel), mint az is, hogy nem tudod az izmaidat 100% osan kihasználni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!