Mennyire veszélyes ide leírni magánjellegű dolgokat?
Ahogy az életben is, ha személyes jellegű privát dolog kerül napvilágra: zsarolhatnak, fenyegethetnek, lejárathatnak, zaklathatnak az információk birtokában.
Vagy ott a tipikus példa, hogy te mindenkinek eldicsekedsz azzal, hogy hová mész nyaralni, majd posztolod a vagánykodó képeket, had irigykedjenek, ami közben egyértelmű jelzése annak, hogy nincs otthon senki. Ez pedig egy vagyonvédelmi kockázat.
egy átlagember manapság már semmilyen módon nem tud elbújni vagy eltitkolni ilyen információkat, kivéve ha remeteként él, és senkivel nem kommunikál.
innentől meg ugye lehet mérlegelni, hogy mekkora hangsúlyt kell fektetni az ilyen dolgokra vagy mennyire kell rettegni, hogy egyszer valakinek a birtokába kerül valami titok rólad, amit felhasznál ellened.
én inkább arra készülnék fel, hogyha egy ilyen dolog megtörténne, hogy tudok belőle a legjobban kijönni.
Például így:
"Besenyő István vagyok, Budapesten lakom a Vár utca 12/B-ben. Véletlenül összefröcsköltem limonádéval a falamon lévő Mona Lisát, mit tegyek?"
Ezzel fel lehet kelteni a betörők figyelmét.
Értem, én is ki tudok találni olyan forgatókönyveket, amikor nyilvánvalóan hülyeséget követek el azáltal, hogy túl sok mindent osztok meg magamról valahol, és az összeköthető velem. Ha nem lett volna világos, a kérdésem arra vonatkozik, hogy EZEN AZ OLDALON, tehát a gyakorikerdesek.hu-n megosztott tartalom hogyan üthet vissza valakire.
Pl. tegyük fel, hogy 10 év múlva komoly szereplő vagyok a magyar politikában, és az ellenfeleim mindent megtesznek, hogy lejárassanak. Hogyan tudnak itteni kérdéseket összekapcsolni a személyemmel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!