Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » ASUS router vacakol. Mit tegyek?

ASUS router vacakol. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Vásároltam egy új routert, mert a régi picit elavult és nem működik zökkenőmentesen. A típusa ASUS RT-AC1200G+. Megcsináltam az alap beállításokat, jelszó, hálózatnév stb. Csatlakozik a laptop a wifihez, viszont nincs elérhető net kapcsolat. Már a legkülönfélébb hibaüzeneteket küldte, eleinte a proxyval volt baja, aztán az IP cím nem volt érvényes, aztán a DNS kiszolgálót nem találta. Próbáltam már az alap, áramtalanítsa a modemet, húzza ki a routert, resetelje a routert, indítsa újra a laptopot, állítsa alaphelyzetbe a hálózati beállításokat storykat. Aztán a parancssorba is írogattam már ipconfig/ release, renew stb. dolgokat. Kikapcsoltam a tűzfalat is. Úgysem működött. Van esetleg valakinek még valami egyéb ötlete? A régi routert sikerült beüzemelnem újra, azzal működik a net, úgyhogy sztem nem a modem a bűnös, az ASUS is azt jelzi, hogy van net, csak valamiért a laptop számára nem elérhető, ezért gondolnám, hogy valami beállítás baja van. Előre is köszönöm a válaszokat.

2019. febr. 2. 01:29
 1/4 anonim ***** válasza:

Lehet hogy esetleg fix IP van beállítva a laptopodon, csak tipp.

Aztán állítsd be a DNS szervereknek a 8.8.4.4 és 8.8.8.8 címeket.

Nyiss egy parancssort. cmd

fekete ablak

pingeld meg a routert

ping 192.168.1.1 vagy ami a router ip címe

pingeld meg a index.hu szervert

ping index.hu

tracert index.hu

ezekre mit ír?

2019. febr. 2. 01:34
 2/4 P.O.C. ***** válasza:

Egy másik elmélet, hogy a szolgáltatód MAC cím alapján azonosít. És a központjuk a régi router WAN MAC címét jegyezte meg. Érdemes lenne megpróbálni a régi router WAN MAC címét megadni az új router WAN MAC címének.

Ugyan egyre ritkább Magyarországon a MAC alapú hitelesítés, de még előfordulhat.

2019. febr. 2. 07:47
 3/4 anonim ***** válasza:
Más eszközzel se működik telefon, esetleg asztali pc ? Kábellel sincs net ? Ha garis vidd vissza és vegyél másik fajtát.
2019. febr. 2. 07:48
 4/4 anonim ***** válasza:

ipconfig /flushdns

töröld ki a dns cache-t, böngésződet is, ctrl+alt+del

nézd meg a WAN kábel a WAN portba van-e bedugva és nem véletlenül a 4 LAN portokba.

2019. febr. 3. 03:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!